Päällystystyöt haittaavat liikennettä Salon kaduilla ensi viikolla

0
Asvalttikoneet liikkuvat ensi viikolla Salon keskustassa. Arkistokuva on Horninkadulta muutaman vuoden takaa.

Katujen jyrsintä ja päällystystyö haittaavat liikennettä Salon keskustan pääväylillä ensi viikon aikana.

Kaupunki uusii päällysteitä muun muassa Helsingintiellä Esterinkadun ja Salonkadun välillä, Mariankadulla Länsirannan ja Annankadun välillä sekä Halikontiellä Salaistentien ja Ruuhikoskenkadun välisellä osuudella.

– Nämä kaikki ovat kohteita, joilla on vilkas liikenne ja joissa työ haittaa liikennettä. Siksi yritetään tehdä ne pois alta jo toukokuussa, jotta haitta olisi ennen kesää ohi, katumestari Markus Romppanen sanoo.

Päällystystyö alkaa ensi tiistaina vanhan asvaltin jyrsinnällä Helsingintiellä. Kolmen kohteen jyrsintään menee arviolta pari päivää aikaa. Asvaltointi vie toiset kaksi päivää.

– Jos kaikki menee hyvin, ei tule kalusto-ongelmia eikä sää hidasta, työn pitäisi olla tehty ensi viikolla, Romppanen suunnittelee.

Helsingintiellä joudutaan rajoittamaan pysäköintiä jyrsinnän ja asvaltoinnin aikana. Tarvittaessa pysäköintipaikkoja löytyy läheltä sivukaduilta.

Työmaalle tulee liikenteenohjaus, ja liikennettä pysäytetään tarpeen mukaan. Markus Romppanen toivoo, että autoilijat välttäisivät työmaa-alueita ja kiertäisivät niiden ohi muita reittejä.

– Hetkittäistä haittaa tulee väkisin, ja pahoittelemme liikenteelle aiheuttamaamme häiriötä, hän sanoo.

Salossa päällystetään kesän aikana myös useita muita katuosuuksia, mutta ne eivät aiheuta liikenteelle häiriötä yhtä paljon kuin keskusta-alueen vilkkaiden katujen työt.

Asvaltointitöitä on jo tänä keväänä tehty esimerkiksi Muurlassa. Lähiviikkoina uutta pintaa levitetään esimerkiksi Perniössä.

Markus Romppasen mukaan töitä tehdään pitkin kesää. Osa töistä tehdään kahdessa vaiheessa: ensin kaduille tehdään pohjan tasaus, ja lopullinen asvaltointi myöhemmin.