Paleface tähdittää SaloJazzin kesäkiertueen avausta

0
Mikko Karjalainen (kuvassa) saa vieraakseen Palefacen SaloJazzin kesäkiertueen avajaiskonsertissa.

SaloJazzin kesäkiertue starttaa heinäkuun ensimmäisenä lauantaina Kitulan Kulttuuripysäkiltä. Silloin Mikko Karjalainen Fellowship Quintet esiintyy vieraanaan Paleface. Kokonaisuudessaan kiertue käsittää neljä konserttia eri puolilla Saloa.

Kiertue jatkuu heinäkuussa Förbyn Café Vinssiin, jossa esiintyvät Maja Mannila & Johannes Granroth. Matildankartanossa kiertue pysähtyy heinäkuun viimeisenä päivänä, ja esiintyjänä on Kaisa Mäensivu Trio.

Elokuun alussa järjestetään kiertueen viimeinen konsertti Rikalanmäellä. Esiintyjänä on retro soul-yhtye Punomo.

Konserttien esiintyjät edustavat sekä suomalaisen jazzin konkareita että nuoria tulokkaita. Konserttien tyylikirjo on laaja modernista jazzista laulettuun souliin.

– Toiveikkaina julkaisemme kiertueen ohjelman ja uskomme, että konsertit pystytään viemään myös toteutuksen asteelle. Muusikoilla ja yleisöllä on runsaasti patoutunutta tarvetta live-konserteille ja vastaamme tähän kysyntään, SaloJazz kertoo tiedotteessaan.

Tällä hetkellä kuhunkin konserttiin on myynnissä vain 30 lippua. Lippuja tulee lisää myyntiin koronatilanteen niin salliessa. Ulkokonsertit ja väljät sisätilat mahdollistavat turvalliset konserttitapahtumat.

Toukokuun lopussa alkava SaloJazzin työpajakoulutus jatkuu myös osassa konserttipaikkoja. Esimerkiksi Palefacen vetämän rap-työpajan ja jazz-koulutukseen ilmoittautuneiden nuorten muusikoiden improvisaatiotyöpajat täydentävät konserttipäiviä. Tavoitteena on saada nuorista muusikoista myös esiintyjiä syksyn SaloJazz Festival -tapahtumaan.