Bussimatkaajien hankaluudet viimein historiaan – Pappilan liityntäparkin työt alkavat kesäkuussa

0
Uusi liityntäparkki rakennetaan Somerontien ja Kulmalantien väliin. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Pappilan liityntäpysäköintialueen rakentaminen alkaa Salossa kesäkuussa. Uusi liityntäparkki tulee Piihovin liikenneaseman läheisyyteen moottoritien ja kantatie 52:n eli Somerontien eritasoliittymän tuntumaan.

Liityntäparkki lyhentää jalankulkua omalta autolta linja-autojen pikavuoropysäkeille Turun ja Helsingin suuntaan. Nykyinen liitäntäparkki sijaitsee etäällä liikenneaseman pysäköintialueen takana.

Lisäksi jalankulku ja pyörällä liikkuminen alueelle tulee turvallisemmaksi, ja henkilöautoilla pääsee ajamaan pysäkeille viemään ja hakemaan matkustajia.

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (Varely) on valinnut urakoitsijaksi Destia Oy:n. Urakan kokonaishinta on 198 000 euroa, josta Salon kaupunki maksaa puolet.

Urakkasopimuksen mukaan työ valmistuu viimeistään 20. syyskuuta.

Pappilan liikennejärjestelyjen kohentamista on suunniteltu vuosia.

– Järjestelyillä parannetaan salolaisten liikkumisedellytyksiä ja Salon saavutettavuutta. Linja-autoilta on näppärämpi tulla ja mennä, kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi sanoo.

Varelyn aluevastaava Petri Suomi kertoo töiden alkavan juhannuksen aikoihin. Valmistelevia töitä tehdään sitä ennen, ja Somerontien nopeus lasketaan alueella 50 kilometriin tunnissa. Rakentaminen haittaa eniten kevyen liikenteen kulkijoita.