Pelaajat äänestivät Anna Czakanin kauden parhaaksi liigapelaajaksi

0
Anna Czakan ja Viktoriia Tuchashvili heittänevät ensi kaudellakin monet ylävitoset. (kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila)

Lentopallon Mestaruusliigan pelaajat äänestivät LP Viestin Anna Czakanin kauden parhaaksi liigapelaajaksi. 24-vuotias Czakan oli yksi LP Viestin tärkeimpiä pelaajia mestaruuteen päättyneellä koronakaudella.

Czakan voitti liigan torjuntatilaston ja hänen hyökkäysprosenttinsa oli toiseksi paras. Kauden jälkeen Czakan nousi maajoukkueessa suureen rooliin, kun Suomi selvitti tiensä ensi syksyn EM-lopputurnaukseen.

Edellisen kerran LP Viestin pelaaja valittiin kauden parhaaksi liigapelaajaksi keväällä 2015, jolloin valinta osui Czakanin tutkapariin passari Viktoriia Tuchashviliin. LP Viestistä tittelin ovat voittaneet myös Hillaelina Hämäläinen (2012), Virginie De Carne (2011) ja Riikka Arminen (2009). Salon Viestin vuosina palkinnon niiasivat Hanna-Mari Arminen (2006) ja Natalia Kandratsejeva (2004).

Czakan ja Tuchashvili olivat jo aiemmin nimetty kauden tähtiseitsikkoon yhdessä Anniek Siebringin kanssa.

LP Viesti sai perjantai-iltana pidetyssä ”etägaalassa” myös toisen palkinnon, sillä joukkueen pitkäaikainen tilastomies Petri Virtanen palkittiin Vuoden Taustatekijänä.

Miesten parhaaksi liigapelaajaksi äänestettiin Vammalan Lentopallon konkaripassari Mikko Esko. Valinta oli 42-vuotiaalle Eskolle jo neljäs peräkkäinen, samalla hän nousi tilastokärkeen yhdessä Olli Kunnarin kanssa. Esko voitti myös Mestaruusliigan pistekilpailun.

Rikalavolleyn ja Salon Viestin kasvatti Niklas Breilin palkittiin jo aiemmin vuoden parhaana liberona. Savo Volleyta edustaneen Breilinin ura jatkuu ensi kaudella Belgiassa.

Kauden parhaana liigatuomarina palkittiin viime kauden tavoin Kenneth Aro.