Pieni ele -vaalikeräyksellä tukea vammaisille ja pitkäaikaissairaille

1
Salolaiset kävivät nyt ahkerammin ennakkoäänestämässä kuin neljä vuotta sitten.

Pieni ele -vaalikeräyksellä kerätään jälleen kuntavaalien aikana tukea vammaisille ja pitkäaikaissairaille. Monen vammaisen ja pitkäaikaissairaan elämään on epidemiatilanteella ollut heikentävä vaikutus, kerrotaan keräyksen tiedotteeessa.

Eri tukimuodot ja yhteisöllinen toiminta on vähentynyt. Kun tilanne taas paranee, on keräyksen saamilla lahjoituksilla mahdollista järjestää vertaistukea ja virkistystä arkeen.

Kaikki lahjoitukset jäävät Suomeen ja puolet lahjoituksista suoraan paikkakunnalle apua tarvitseville. Keräyksellä autetaan muun muassa sydänsairaita, epilepsiaa sairastavia, invalideja, sokeita, kuuroja, aivosairaita; lapsia, nuoria ja aikuisia. Lahjoituksilla autetaan jopa 300 000 vammaista ja pitkäaikaissairasta sekä heidän perheitään.

Keräys järjestetään talkoovoimin ja suurin osa vapaaehtoisista on itse vammainen tai pitkäaikaissairas. Keräyspaikoilla on huomioitu tarkasti terveysturvallisuus ja lahjoituksen voi tehdä käteisellä.

– Keräykseen lahjoittaminen on monelle suomalaiselle tärkeä äänestyspäivän perinne. Uskomme, että sama auttamisen halu ja myötäeläminen vaikeina aikoina näkyy tänäkin keväänä, vaikka pandemialla on vaikutuksensa keräykseen, sanoo pieni ele -keräyksen toiminnanjohtaja Erika Mäntylä tiedotteessa.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Eleetön
1 vuosi sitten

Jos riskiryhmäläisenä menen äänestämään, saanko tukitukon kouraani?