Poliisi tutkasi jälleen kovia ylinopeuksia Salossa

8

Salossa mitattiin jälleen tuntuvia ylinopeuksia perjantaina. Siviilimallinen poliisiauto ohitettiin perjantaina iltakuuden aikoihin selvällä ylinopeudella moottoritiellä Halikon ja Piihovin liittymän välillä. Poliisi mittasi ohittaneen henkilöauton nopeudeksi 150 kilometriä tunnissa.

Nopeusrajoitus moottoritieosuudella on 120 kilometriä tunnissa, ja pian ohitusalueen jälkeen rajoitus muuttuu 100 kilometriin tunnissa. Vaikka rajoitus muuttui, ei hurjastelija hidastanut vauhtiaan vaan jatkoi kohti Helsinkiä. Poliisi epäilee reilu 30-vuotiaan helsinkiläisnaisen syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja määräsi naisen ajokieltoon.

Moottoritien hurjastelija ei suinkaan ollut ainoa, joka jäi perjantaina poliisin haaviin ylinopeuden takia. Poliisi oli suorittamassa liikennevalvontaa Perttelissä perjantai-illalla noin kello 22, ja Kaivolantiellä siviilimallista poliisiautoa vastaan ajoi selvällä ylinopeudella henkilöauto.

Poliisi kääntyi auton perään ja seurasi autoa yli 150 kilometrin tuntinopeudella, mutta ei saavuttanut autoa. Alueen nopeusrajoitus on 80 kilometriä tunnissa.

Hurjastelija jatkoi Kaivolantietä ja Isohiidentietä, josta kääntyi Kärkeläntielle. Poliisi ajoi 140–160 kilometrin tuntivauhtia mutkaista tieosuutta, mutta ei saavuttanut kaaharia. Nopeusrajoitus tieosuuksilla vaihtelee 60–80 kilometrin tuntivauhdin välillä.

Poliisi löysi pian auton ja auton omistajan tämän kotoa. Auton omistajaa, noin 20-vuotiasta salolaisnaista epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin ajokieltoon.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Poliisille iso kiitos
1 kuukausi sitten

Tämäpä ei ole yllätys. Aurinkoisina kesäviikonloppuina kovia ylinopeuksia näkee moottoritien lisäksi myös Perniöstä Kemiönsaaren perukoille johtavilla teillä. Laittoivat tuolle välille harvinaisen vähän peltipoliiseja, jos vertaa vaikka samaan aikaan käyttöön otettuihin Someron kameratolppiin. Liikkuva valvonta siviilipoliisiautolla on kyllä huomattavasti tehokkaampaa. Ilokseni huomasin myös moottoripyöräpoliisien olevan liikkeellä tänä pitkänä viikonloppuna. Valvontaa kannattaa jatkaa samaan malliin sunnuntaihin asti. Silloin tunnetusti kaahataan saariston mökeiltä takaisin pääkaupunkiseudulle.

Keijo K
1 kuukausi sitten

Asenteet liikenteessä ovat menneet niin heikoiksi että yllättävän vähän vielä on noita kuolonuhreja kaahailusta johtuen tullut. On kuitenkin selvää mistä kaikki liikenteen ongelmat suuremmalti alkoivat (Berner). Kaikki mikä liikenteeseen liittyy, onistuttiin tuhoamaan kaudessa. Ei tunnu hyvältä vaikuttavan myöskään Harakan (raakunta) korjauksien suhteen.

Wiurila
1 kuukausi sitten

Wiurilan suoralla (vanha ykköstie golfkentän kohdalla) ajetaan varsinkin moottoripyörillä rajuja ylinopeuksia. Samoin myöhään yöllä tieosuus on kilparata /kiihdytysrata autoille jossa katsotaan ilmeisesti huippunopeudet.

Tämä vinkkinä poliisille.

Rita
1 kuukausi sitten
Reply to  Wiurila

Mahtinaisentie ja Perniöntien risteysalue samoin moottoripyöräilijöiden hana auki -paikka joka kesä.

Make
1 kuukausi sitten
Reply to  Wiurila

Joskus vuosia sitten oli ns Kiskon suora joka oli Halkilahden kartanon kupeessa. Siinä sai hyvin 250 nopeuden.

somero
1 kuukausi sitten

Lisää vaan liikennevalvontaa Salon ja Someron alueelle erityisesti ilta-aikaan.
Somerokin on kuin villi länsi iltaisin 17 jälkeen kun kaahataan. Saa ihan pelätä niitä kaahareita ettei jää alle.

Mä vaan
1 kuukausi sitten

Kokkilan tien ralli 20 minuutin välein, kun lossille mennään tai lossilta tullaan. Ihan kuin olisi elämän ja kuoleman kysymys se ehtiminen juuri siihen tiettyyn vuoroon. Sulkuviivan kohdalla ohittelua on lähes joka kerta, kun tuota tietä ajan. Ja sitten sitä seistään samassa lossijonossa.

Valvonnan lisääminen olisi hieno juttu. Eritoten, kun tulee kesä, ja uimarannalla kävijät ja polkupyöräilijät lisäävät liikennettä.

Tavis torilta peloissaan
1 kuukausi sitten
Reply to  Mä vaan

Samoin eilen ajelimme Tuohitun hyvin mutkaista kapeaa tietä, ja vastaantulijoita pöllähti näkymättömistä jyrkkien mutkien takaa. Kävimme Isoluodon lossirannassa asti, mutta emme lähteneet lossilta tulijoiden eteen tietäen niiden kaahailun. Vastaan tuli lossille yrittäviä lähes lentäviä autoja.

Särkisalosta yksi lähti ohittamaan hurjana, ja ennen Perniön liikenneympyrää oli poliisien pysäyttämä. Taas Tuohitun tiellä autot syöksyivät ohi ja vastaan, niin että penkat pöllysivät.

On tämä liikenne mennyt hurjaksi, jossa ei tien kapeus ja mutkaisuus ole mitään. Eivät nopeusrajoituksiakaan noudata. Ja tämä oli sunnuntai-iltapäivä.