Pudotuspelien parasta Palloseuraa – Karri Rämö oli itse varmuus

0
Karri Rämö ei olisi päästettyjen maalien osalta voinut suorittaa sunnuntain tehtäväänsä yhtään paremmin. (kuva: TS/Jori Liimatainen)

TPS jatkoi sunnuntaina Turussa siitä, mihin se jäi vappuaattona Helsingissä. Pudotuspelien paras esitys toi turkulaisille 3–0-voiton HIFK:sta, ja näin TPS siirtyi välieräsarjassa 2–1-johtoon. Tilanne on herkullinen, sillä jo maanantaina Turkuhallissa pelattavassa neljännessä ottelussa TPS voi varmistaa finaalipaikan ensi kertaa 11 vuoteen.

TPS:n voiton avaimia olivat erinomainen puolustuspelaaminen sekä tehonsa löytänyt Juuso Pärssisen johtama ykköskenttä, joka iski kakkoserässä kaksi osumaa. Andrei Karejevin loukkaantumisen takia maalilla jatkanut Karri Rämö oli itse varmuus torjuen nollapelinsä eteen 27 laukausta.

– Tämä oli yksi koko kauden parhaista peleistämme. Eka erä oli vielä tasainen, mutta toisesta erästä lähtien olimme tosi hyviä. Saimme karvattua korkealta, loimme tilanteita ja puolustimme hyvin, TPS:n 2–0-osuman viimeistellyt Pärssinen sanoi.

Rämön otteita nuori keskushyökkääjä kehui vuolaasti.

– Ei ollut helppo homma hypätä maaliin tauon jälkeen välieriin, mutta hän on kovan luokan ammattimies ja pelannut uskomattoman hyvin, Pärssinen hehkutti.

Tilanneköyhästä ja varovaisesta avauserästä ei jäänyt paljon jälkipolville kertomista molempien joukkueiden haettua parasta pelivirettään.

Kakkoserään TPS sai erinomaisen startin, kun Lauri Pajuniemi laukoi tarkalla rannekudilla turkulaiset johtoon ajassa 24.47. Osuma oli nuoren ykkösketjun taidonnäyte, kun Eemil Viro ja Mikael Pyyhtiä karvasivat kiekon Palloseuran haltuun hyökkäysalueella. Pajuniemi sai maalin eteen nappisyötön Virolta, ja HIFK-molari Frans Tuohimaa oli voimaton pudotuspelien toisen osumansa laukoneen Pajuniemen edessä.

Jatkossakin turkulaisten ykkösketju loi aina kentällä olleessaan paineen HIFK:n kenttäpäätyyn. Siksi ei ollut yllätys, että Palloseuran 2–0-osuma syntyi sekin Pärssisen johtaman kentän tehtailemana. Ajassa 36.14 päivänvalon nähneen maalin sai nimiinsä Pärssinen, joka laukoi tarkasti takanurkkaan kiekon jäätyä paikalleen hyökkäyspään aloituksessa.

– Yritin aloittaa siinä oikean laidan puolelle, mutta kiekko jäikin paikalleen. Pääsin kiertämään tuomarin ja lauoin nopeasti. Luulen että pääsin yllättämään maalivahdin, Pärssinen sanoi.

Aiemmin tehot 0+5 pudotuspeleissä keränneelle taiturille maali oli playoff-uran ensimmäinen. Vaikka Pärssinen on kuulunut myös pudotuspeleissä turkulaisten parhaimmistoon, oli edellisestä maalista päässyt vierähtämään 21 ottelua.

– Ei se maalittomuus ole varsinaisesti haitannut, koska paikkoja on kyllä ollut paljon ja ketju on muuten maaleja tehnyt, hän sanoi.

Kolmoserässä TPS:n paras terä oli hyökkäyspelissä kateissa, mutta toisaalta HIFK ei pystynyt luomaan huippupaikkoja turkulaisten pelattua järkevästi puolustukseen keskittyen.

HIFK:n kirivaihteen keskellä Ruslan Ishakov onnistui pelaamaan Josh Kestnerin läpiajoon, ja kultakypärä karkasi varmasti maalintekoon, kun pelikellossa oli jäljellä kahdeksan minuuttia. Jenkkihyökkääjän 3–0-osuma jäi ottelun päätösmaaliksi Rämön torjuttua eleettömästi HIFK:n lukuisat tontit loppuminuuteilla.

TPS on pelannut HIFK-sarjassa niin vakuuttavasti viimeiset viisi erää, että turkulaiset voivat lähteä maanantaina kello 16 käynnistyvään sarjan neljänteen otatukseen täynnä itseluottamusta.

– Huomasimme perjantaina, että kunhan pelaamme omaa peliämme, on HIFK kaikkien joukkueiden tapaan kaadettavissa. Nyt on jokaisen henkilökohtaisella vastuulla valmistautua henkisesti huomiseen. Ei kannata miettiä yhtään sen pidemmälle, Pärssinen muistutti.

Jutun kirjoittaja: Joonas Jussila

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments