Kommentti: Raha ratkaisee – vihdoin

0
TPS on selvittänyt tiukat ottelut kovalla prosentilla edukseen. (kuva: TS/Jori Liimatainen)

HIFK, Lukko, TPS ja Tappara ovat olleet taloudellisesti suuria jääkiekon miesten liigajoukkueita todella pitkään. Kolmea ensimmäistä on yhdistänyt lisäksi menestymättömyys.

Kyseinen tämän kevään välieränelikko on lukeutunut pelaajabudjettiensa osalta kuuteen kärkijoukkueeseen kaudesta 2014–2015 lähtien. Tuolloin TPS:n budjetti nousi yli puolella miljoonalla eurolla, kun Supercell-peliyhtiön Mikko Kodisoja ja Ilkka Paananen ottivat seuran pelastusoperaatiossa vuosittaiset miljoonatappiot vastuulleen.

HIFK oli Kärppien kanssa budjettiykkönen läpi 2010-luvun ja on sitä edelleen. Kauden 2009–2010 jälkeen tuloksena on ollut vain kaksi mitalia ilman mestaruutta.

Lukko lukeutuu budjeteissa jatkuvasti top-4:ään – viimeisimmän neljännesvuosisadan aikana sillä on kaksi pronssia. TPS:n viimeisin mitali on vuoden 2010 mestaruus ja viimeisimmän tilikauden tappiot 1,9 miljoonaa euroa.

– Viime aikoina olemme kaksistaan pitäneet seuraa pystyssä. Se ei ole terve tilanne, Kodisoja ja Paananen kommentoivat marraskuussa 2019.

Nämä kolme joukkuetta ovat siis kuin ihmeen kaupalla välttyneet menestykseltä. Kaudesta 2011–2012 lähtien HIFK:lla, Lukolla ja TPS:llä on yhteensä yksi hopea ja kaksi pronssia, saman jakson mallioppilaalla Tapparalla yksinään kaksi kultaa, neljä hopeaa ja yksi pronssi.

Nyt muidenkin isojen budjettien joukkueiden palkintokaappeihin tulee pitkästä aikaa lisäsisältöä. Raha ratkaisee – vihdoin.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments