Salo keventää koronarajoituksia – liikuntatilat aukeavat, myös museot auki

1

Salo keventää liikunta- ja vapaa-ajan palveluiden koronarajoituksia ensi maanantaista alkaen. Kaupungin koronajohtoryhmä päätti asiasta torstaina.

Sisäliikuntapaikat eli uimahalli, kuntosalit, liikuntasalit ja -hallit avataan yleisölle erikseen päätetyillä aukioloajoilla.

Rajoituksia jatketaan siten, että esimerkiksi uimahallissa puolet pukukaapeista on pois käytöstä. Saunominen on tapahduttava ripeästi, ja muihin asiakkaisiin on pidettävä etäisyyttä.

Kuntosaleissa pidetään turvaväli muihin asiakkaisiin. Puku- ja pesutilojen käyttö tapahtuu etäisyyttä pitäen ja ripeästi, jos tilojen käyttö on tarpeellista.

Aikuisten ryhmäliikunta sisällä sallitaan, mutta enimmäisosallistujamäärä on 10, eikä lähikontaktia ei sallita. Kaikenikäisten ryhmäliikunta ulkona sallitaan, eikä osallistujamäärää rajata.

Vuonna 2001 syntyneiden ja nuorempien sisäliikunta sekä lähikontaktit sallitaan, samoin nuorten ottelut, turnaukset ja kilpailut. Aikuisten kilpailutoimintaa ei vielä sallita.

Kaupungin ohjatun liikunnan osalta ilmoittautuneita tiedotetaan tarkemmin henkilökohtaisesti.

Maskisuositus sisätiloissa on voimassa yli 12-vuotiaille kaikissa muissa tiloissa paitsi varsinaisissa liikuntatiloissa ja saunoissa.

Kaupungin saunalliset uimarannat ja saunat avataan 7. kesäkuuta alkavalla viikolla. Saunattomat uimarannat ovat käyttökunnossa 14. kesäkuuta alkaen.

Ohjeistuksen mukaan saunominen ja puku- ja pesutilojen käyttö pitää tapahtua ripeästi ja muihin asiakkaisiin etäisyyttä pitäen.

Museoista taidemuseo ja elektroniikkamuseo ovat avoinna yleisölle. Paikallismuseot avautuvat erikseen ilmoitettujen aukioloaikojen mukaan, ensimmäisenä Halikon museo 3. kesäkuuta.

Museokäynneillä seurueiden välillä pidetään kahden metrin turvaväli

Yleisötilaisuuksia on lupa järjestää aluehallintoviraston sallimin osallistujamäärin, ja niihin osallistuminen ohjeistetaan erikseen.

Kansalaisopiston kurssitoiminta ulkona ja sisällä jatkuu suunnitelmien mukaan. Ryhmäkohtaiset muutokset esimerkiksi etäopetuksesta lähiopetukseen siirtymisen osalta ilmoitetaan osallistujille henkilökohtaisesti.

Kirjastot on suljettu järjestelmämuutoksen vuoksi 3. kesäkuuta asti. Kirjastojen avautuessa henkilömäärää ei rajata, mutta kirjastokäynneillä on pidettävä turvaväli muihin asiakkaisiin.

Kaupungintalo on päätetty pitää suljettuna yleisöltä 8. kesäkuuta asti. Tällä varmistetaan ennakkoäänestyksen sujuminen kaupungintalolla mahdollisimman terveysturvallisesti.

Myös Halikon virastotalo on suljettu yleisöltä 8. kesäkuuta asti.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Riski hlö
7 kuukautta sitten

Intialainen, tervetuloa – täällä on tilaa.