Uusi kaupunkifestivaali tuo artistit keskelle Saloa – promoottori salosieluinen turkulainen

0
Palefacelle elokuinen keikka Salossa on osa Helsinki – Shangri-La -albumin juhlakiertuetta, joka peruuntui koronan takia viime vuonna.

Salo saa uuden festivaalin, kun muun muassa Paleface ja The Flaming Sideburns nousevat lavalle Kulttuuritalo Villin edessä elokuun loppupuolella.

– Salossa on paljon K18-tapahtumia, mutta tämä on sallittu kaikille. Nuorisollekin pitää saada jotain huvia koronan jälkeen, Bruks-festivaalin promoottori Toni Ruohonen sanoo.

Ruohonen on salosieluinen turkulainen.

– Tunnen Salon omaksi kyläkseni, ja olen jo pitkään ajatellut järjestäväni Salossa jotain. Tapahtuman oli tarkoitus olla viime kesänä, mutta sitten koronasta tuli vieraileva tähti.

Perjantaina Ruohonen sai vihdoin julkistaa ensimmäisen Bruks-festivaalin artistikattauksen, jolta löytyy myös Emma-gaalasta tuttuja nimiä.

– Tyylikästä musiikkia upeassa ympäristössä, Ruohonen lupaa.

Toni Ruohonen on asunut Salossa toistakymmentä vuotta, eikä hän ole tekemässä festareita Saloon ensimmäistä kertaa. Karjaskylässä soi vuosina 2007 ja 2008 Vrock, jonka Ruohonen toteutti yhdessä Jarkko Anttilan kanssa.

– Kipinä jäi!

Uuden festivaalin nimi Bruks viittaa ruukkiin ja siihen on syynsä – tapahtuma piti järjestää alunperin Teijolla ja julkistaa jo maaliskuussa.

– Meille sopiva paikka ei sitten järjestynyt, ja jouduimme etsimään uutta paikkaa. Se vei oman aikansa, Ruohonen sanoo.

Salossa tarjolla oli Hansan tontti ja Farmoksen tontti, mutta ne eivät saaneet Ruohosta innostumaan. Kaupunkitapahtuma ei voi Ruohosen mielestä olla hiekka- tai asvalttikentillä ”vähän sivussa”.

– Festivaalin yksi idea on idyllisyys. Se vaatii ympärilleen vihreyttä ja hienoja rakennuksia niin kuin vanha kaupungintalo ja Kulttuuritalo Villi. Ne ratkaisivat alueen.

Villin eteen rakennetaan kaksi lavaa. Ruoka- ja juomapisteet sekä vip-tilat pystytetään viereiselle puistoalueelle.

– Sinne pääsee puiden varjoon, sillä silloinhan on aurinkoinen ilma!

Soitto alkaa kello 12.00 ja päättyy kello 24.00. Kahdentoista tunnin aikana esiintyvät ainakin Rebound, Ruusut. Jesse Markin , Pihlaja, Kissa, Bess sekä salolainen Wounded Silence.

– Muutama helmi on vielä julkistamatta, Ruohonen lupaa.

Räppäri ja laulaja Jesse Markin palkittiin Emma-gaalassa vuoden tulokkaana 2020. Pihlaja oli ehdolla vuoden tulokkaaksi tänä vuonna.

The Flaming Sideburns on tehnyt odotetun paluun tänä keväänä.

The Flaming Sideburns teki odotetun paluun keväällä. Palefacelle keikka Salossa on puolestaan osa Helsinki – Shangri-La -albumin juhlakiertuetta, joka peruuntui koronan takia viime vuonna.

Toni Ruohonen on tuottanut tapahtumia eri puolilla Suomea jo viisitoista vuotta, mutta Salon Bruks-festivaalin Ruohosen yritys Rock 4 Events Oy järjestää kokonaan itse.

– Tästä on tarkoitus tulla Saloon jokavuotinen piristysruiske.

Ruohonen iloitsee myös yhteistyöstä Valitse sydämellä -palvelun kanssa. Osa lipputuloista menee suoraan hyväntekeväisyyteen, ja jokainen festivaalivieras saa lippua ostaessaan päättää, mille järjestölle lahjoitus ohjautuu.

– Olemme osaltamme auttamassa.

Lahjoituksen saajaksi ovat valittavissa esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliitto, Ensi- ja turvakotien liitto tai SEY Suomen eläinsuojelu.

Ruohonen toivoo viranomaisilta loppukesälle linjauksia, jotka sallisivat 1 500 – 2 000 festarikävijää. Enimmillään Bruks-festivaalin alueelle sopisi 3 000 kuulijaa.

– Seuraamme rajoituksia, mutta tapahtuman järjestäminen on aina riski, oli kulkutautia tai ei.

Kaikissa sopimuksissa on covid-19 -ehtolauseke.

Bruks-festivaali 21. elokuuta 2021.