Salolaisfirma kehitti veden otsonointipulloja kuluttajakäyttöön – Aktiivivesi Suomi laajentaa markkinointiaan kotitalouksiin

2
– Myös hedelmät ja vihannekset voi puhdistaa aktiivivedellä, ja saa varmasti niiden pinnoilta pois mahdolliset virukset ja bakteerit, Aktiivivesi Suomen asiantuntija Pia Kantola sanoo. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Yrityksille tarkoitettuja otsonivesilaitteita jo vuosia maahantuonut salolainen Aktiivivesi Suomi toi alkuvuodesta markkinoille kuluttajakäyttöön tarkoitettuja suihkepulloja. Hanavedellä ja ladattavalla akulla toimivalla pullolla voi otsonoida pieniä määriä vettä.

– Vesi aktivoituu nappia painamalla ja tekeytyy minuutin, jonka jälkeen sillä voi puhdistaa vaikka kätensä ja kännykkänsä. Pullossa on usb-liitin, joten sen voi ladata autossakin, Aktiivivesi Suomen toiminnasta vastaava asiantuntija Pia Kantola kertoo.

Pullossa oleva laite muuttaa kraanaveden hapen reaktiiviseksi. Veden hetkellinen desinfiointiteho perustuu erittäin nopeaan hapetuskykyyn.

Innovaation takaa löytyy salolainen start up -yritys EOD Europe, joka hyödyntää uutta teknologiaa sekä otsonointilaitteistoissa että suihkepulloissa. Länsi-Skotlannin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa varmistettiin, että suihkepullossa valmistettava otsonivesi tuhoaa myös koronaviruksia.

– Markkinointi on haastavaa, kun esimerkiksi messuja tai muita markkinointitapahtumia ei ole, Kantola huomauttaa.

Ogre-otsonivesipulloja on myynnissä muun muassa Aktiivivesi Suomen nettikaupassa. 50 millilitran pullo maksaa 185 euroa ja 300 millilitran pullo 249 euroa.

– Suihkepullon voi ladata satoja kertoja ja yhdellä latauksella pullon saa aktivoitua noin 25 kertaa. Suihkepulloilla voidaan korvata valtava vuori muovipulloja, Kantola huomauttaa.

– Aktiivivesi ei vahvista mikrobikasvustoja eikä siitä päädy kemikaaleja jätevesiin. Sillä on monipuoliset käyttökohteet teräksestä tekstiileihin, Pia Kantola sanoo. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Mathildedalissa asuvat Pia ja Timo Kantola havaitsivat otsonoidun veden käyttömahdollisuudet jo keväällä 2012, jolloin he alkoivat ensimmäisinä Euroopassa tuoda otsonivesilaitteistoja. Aktiivivesilaitteet valmisti kanadalainen Tersano Inc.

– Elintarviketeollisuudessa käytetyt otsonointilaitteistot ovat olleet jopa sadan tuhannen euron hankintoja, mutta uusi teknologia mahdollistaa edullisemman tuotannon, suuremmat volyymit ja tehokkaamman otsoniveden, eri valmistajien otsonivesilaitteiden myynnistä vastaava Pia Kantola toteaa.

Aktiivivettä käytetään päiväkodeissa, kouluissa, toimistoissa, ravintoloissa, vähittäiskaupoissa ja suurkeittiöissä.

– Aiemmin ei voitu kuvitellakaan, että kemikaaleja sisältävät siivousaineet voidaan korvata otsonoimalla vettä, joka tehoaa lian lisäksi viruksiin ja bakteereihin, Pia Kantola sanoo.

Hän toteaa otsonoidun veden olevan desinfiointiaineiden ja antiseptisten aineiden EN14476-standardin mukainen.

– Aktiivivesi on käyttövalmis puhdistusvesi kaikille materiaaleille. Siitä ei jää jäämiä eikä päästöjä, hän muistuttaa.

– Pyyhintäjäljen kuivuttua aktiivivedestä ei jää mitään puhdistetulle pinnalle. Kemikaaleja sisältävillä puhdistusaineilla käsitellyltä pinnalta poistuu vesi, mutta kemikaali jää ja voi vahvistaa mikrobikantoja. Niistä voi tulla resistenttejä kemikaaleja vastaan. Nyt myös EU:n Green Deal -strategia suosittelee korvaamaan kemikaalit otsonoidulla vedellä.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pihi
2 kuukautta sitten

Varmaan hieno tuote, mutta hinta on sen kaltainen, että myynnin este. Hinta pitäisi olla 20 euron luokkaa, jos meinaa myydä.

Leo l
2 kuukautta sitten

Tehoaako koronaan myös, jos suihkauttaa nenään?