Salon etäkoulujärjestelyt jatkuvat ennallaan, 4.–5.-luokkalaisille maskisuositus, rajoituksia jatketaan

0
Salon yläkoulujen 7.–8. luokat sekä lukiot ovat etäopetuksessa 21. toukokuuta saakka.

Kouluissa tapahtuvien joukkoaltistumisten estämiseksi Salon kaupungin koronajohtoryhmä on päättänyt laajentaa perusopetuksen maskisuosituksen koskemaan myös vuosiluokkia 4–5, kertoo kaupunki tiedotteessaan.

Maskit pyritään saamaan 4.–5.-luokkalaisten käyttöön viimeistään ensi maanantaina 17. toukokuuta. Tällä hetkellä maskisuositus on jo voimassa 6.–9. luokilla ja lukioissa.

Etäkoulujärjestelyt pysyvät Salossa ennallaan. Yläkoulujen 7.–8. luokat sekä lukiot ovat etäopetuksessa 21. toukokuuta saakka.

4.–6. luokkien sekä 9. luokkien etäopetustarvetta on tarkasteltu kuluneen viikon ajan. Salon kaupungin keskiviikkona kokoontunut koronajohtoryhmä päätti, että tämänhetkisen koronatilanteen perusteella niitä ei ole tarvetta siirtää etäopetukseen.

Koulujen ja päiväkotien päätöstilaisuuksista kaupunki linjasi Varsinais-Suomen alueellisen koronakoordinaatioryhmän tiistaisen tiedotteen mukaisesti, että kaikki juhlat järjestetään ryhmittäin tai luokittain ilman yleisöä.

Kaupunki on jo aikaisemmin tiedottanut ylioppilasjuhlien järjestelyistä, eli niissä paikalla ovat vain lakitettavat ja opettajat, ja juhlat striimataan yleisölle.

Halikon, Piritan, Muurlan ja Perniön avoimien päiväkotien sulkua sekä kaikkien nuorisotilojen sulkua jatketaan 21. toukokuuta asti.

 

Lounais-Suomen aluehallintovirasto päätti tiistaina uusista kokoontumisrajoituksia Varsinais-Suomessa. Lauantaista 15. toukokuuta alkaen sallittuja ovat korkeintaan kymmenen henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Päätös on voimassa toukokuun loppuun asti.

Avin päätökseen ja kaupungin koronatilanteeseen liittyen Salon kaupunki on päättänyt pitää kaupungintalon ja Halikon virastotalon suljettuna yleisöltä 15.–31. toukokuuta.

Kaupungintalon info palvelee asiakkaita ajanvarauksella maanantaisin ja torstaisin klo 9–14. Ovet eivät tuolloinkaan ole auki, vaan asiakas noudetaan ulko-ovelta ja saatetaan asioinnin jälkeen ulos.

Halikon virastotalon palvelupiste palvelee tiistaisin klo 12–15 samalla periaatteella.

Muuten asiakkaita palvellaan virka-aikana puhelimitse ja sähköpostitse tai varaamalla aika suoraan tarvittavasta palvelusta. Yhteystiedot löytyvät kaupungin verkkosivuilta tai kaupungin keskuksesta (02 7781).

 

Museoita ja kansalaisopistoa koskevat rajoitukset jatkuvat 30. toukokuuta asti.

Salon taidemuseo Veturitalli aukeaa lauantaina 15. toukokuuta, ja se on avoinna ennakkovarausta vastaan enintään 10 hengelle yhtäaikaisesti. Varauksen voi tehdä numerosta 02 778 4892.

Elektroniikkamuseo on avoinna 19. toukokuuta alkaen enintään 10 hengelle yhtäaikaisesti.

Salon kansalaisopistossa vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien toiminta jatkuu aiempaan tapaan. Vuonna 2007 syntyneiden ja vanhempien toiminta jatkuu etänä tai ulkona

 

Myös liikuntapaikkoja koskevat rajoitukset jatkuvat 30. toukokuuta saakka.

Kaupungin sisäliikuntapaikat (uimahalli, kuntosalit, liikuntasalit ja -hallit) sekä kaikki saunat on suljettu yleisöltä. Vuonna 2008 syntyneiden ja nuorempien harjoittelu on sallittu, mutta lähikontakti ei. Lisäksi pukutilojen käyttöä ei suositella. Vuonna 2007 syntyneet ja vanhemmat eivät harjoittele sisäliikuntatiloissa.

Perheen sisäiset vuorot ja yksilöharjoittelu (SM-tason urheilija & valmentaja) liikuntasaleissa on sallittu 17. toukokuuta alkaen.

Ulkoliikuntapaikkojen käyttö on sallittu kaikille koronasuosituksia noudattaen, mutta vuonna 2000 syntyneille ja sitä vanhemmille ei sallita lähikontaktia. Pukuhuoneet ovat vain 2008 syntyneiden ja nuorempien käytössä. Lisäksi rajatulla alueella voi liikkua enintään 50 henkeä yhtäaikaisesti.

Ottelut, turnaukset ja kilpailut on kielletty sekä sisä- että ulkotiloissa.

 

Kirjastot ovat avoinna 18. toukokuuta asti enintään 10 kävijälle yhtäaikaisesti ja voimassa on maskisuositus. Kirjastossa saa asioida enintään 15 minuutin ajan ja ensisijaisesti vain varausten noutoa varten. Omatoimikirjastot ovat avoinna, mutta lehtienlukusalit suljettuina. Kaikki kirjastot ovat suljettuina 19.5.–3.6. kirjastojärjestelmän vaihdon vuoksi.