Salon koronatilanne nousi maakunnalliseksi huoleksi

9
Koronan ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Salossa suurempi kuin maakunnassa keskimäärin. Kuva: SSS arkisto/Marko Mattila

Koronatilanne Varsinais-Suomessa jatkaa rauhallista paranemistaan, mutta Salossa kehitys kulkee toiseen suuntaan.

Asiaan kiinnittää nyt huomiota maakunnallinen koronakoordinaatioryhmä, joka oli koolla tiistaina.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedotteessa todetaan, että koronanyrkki on huolissaan Salon huonona pysyvästä koronatilanteesta sekä siitä, että kaupungissa rajoituksista huolimatta on järjestetty isoja kokoontumisia, joista on tullut ilmi tartuntoja.

– Salon korkeat tartuntaluvut voivat heijastua muuallekin maakunnan alueelle, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala tiedotteessa.

Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 77,5. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 101,9. Salossa lukema on tällä hetkellä yli 160.

Positiivisten testien osuus maakunnassa on nyt 2,7 prosenttia, kun se viime viikolla oli 3,5 prosenttia.

Viime aikoina yksityistilaisuuksissa saatujen tartuntojen määrä on noussut.

– Viime viikolla 11 tartuntaa Varsinais-Suomessa on tullut yksityisjuhlista. Lukema on aikaisempina viikkoina ollut yksi tai kaksi tartuntaa, tiedotteessa todetaan.

Rintalan mukaan rajoituksien voimakas purkaminen on vielä ennenaikaista. Koronakoordinaatioryhmä on kuitenkin sitä mieltä, että kirjastojen ja museoiden toimintaa voidaan avata hallitusti.

Myös rokotusten edistyminen mahdollistaa rajoitusten höllentämisen.

– Ikääntyneiden ja riskiryhmien mahdollisuus sosiaalisiin kontakteihin paranee. Rokotuskattavuuden ollessa ympärivuorokautisen hoivan yksiköissä yli 90 prosenttia, voidaan vierailukäytäntöjä näissä helpottaa. Paikallisen epidemiatilanteen ja rokotekattavuuden salliessa voidaan myös terveyskeskusten vuodeosastoilla vierailukäytäntöjä keventää, tiedotteessa sanotaan.

Koronanyrkki aikoo ottaa ensi viikolla kantaa valmistujaisjuhlien järjestämiseen.

– Olemme toki menossa parempaan suuntaan, mutta emme ole kuitenkaan likimainkaan selvillä vesillä. Paljon on vielä karikkoa kierrettävänä, ennen kuin olemme perillä satamassa, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo tiedotteessa.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Petri
11 päivää sitten

No hyvä. Toivon mukaan koronanyrkki myös ryhtyisi toimenpiteisiin, kun kaupungin johto vasta tarkkailee tilannetta viikon lopulla.

Tapio Aarnio
11 päivää sitten
Reply to  Petri

Eihän Salon johdolla ole milloinkaan kiireellistä toimintaa.

Paluumuuttaja
11 päivää sitten

Hyvä, että edes jossain ollaan hereillä. Nyt parin viikon lockdown koko kaupunkiin.

Kiittävä
11 päivää sitten

Kaikki juhlat on peruttu. Kiitos sille/niille, joille kiitos kuuluu.

Tyhmästä päästä kärsii koko kaupunki
11 päivää sitten

Joko kehui, että maanantaina nolla tartuntaa, ettei kannattaisi huolehtia. No, ei ole tainnut ymmärtää, että luvut laahaavat perässä ja sunnuntaina ei taideta testata lainkaan. Tiistain ja keskiviikon luvut kertovat totuuden tai montako tartuntaa viikkotasolla.

Jos osa tuijottaa maanantain lukuja kuin piru raamattua, niin en yhtään ihmettele, että tauti leviää. Salossa nollapäiviä ei ole tainnut olla montaa viimeisten viikkojen aikana.

Poika nimeltä Päivi
11 päivää sitten

Jalkautukaa katsomaan, ketkä parhaillaan antavat suosituksille piupaut ja katsokaa sitten, onko syy nuorissa vai jossain muualla.

Mopo
11 päivää sitten

Mikä nyt tökkii, kun ei saada koululaisia aisoihin ja leviämistä loppumaan.

Epäilijä
11 päivää sitten
Reply to  Mopo

Jos ne kuskaa eläkeläisiä torikaffeelle aamuisin?

Naapurikuntalainen
10 päivää sitten

Vieläkö Salossa kätellään, kuten maaliskuussa?