Salon sairaalan tekonivelkirurgia suunnitellaan siirrettäväksi Turkuun – Työntekijöiden työehtoihin voi olla luvassa muutoksia

1
Leikkaussalitoiminnan muutokset saattavat vaikuttaa osaan Salon sairaalan työntekijöiden työehdoista.

Salon sairaalan tekonivelkirurgian toimintaa suunnitellaan siirrettäväksi Salosta Turkuun kirurgiseen sairaalaan vuoden 2022 alkupuolella. Lisäksi Turunmaan sairaalan leikkaustoiminta suunnitellaan siirrettäväksi Saloon ja kantasairaalaan, kerrotaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin (VSSHP) tiedotteessa.

Muutokset liittyvät alkuvuodesta 2022 käyttöön otettavaan uuteen Tyks Majakkasairaalaan. Tällä hetkellä hajallaan Tyksin eri rakennuksissa olevia toimintoja suunnitellaan siirrettäväksi uudisrakennukseen. Tyks Majakkasairaalassa voidaan tehdä vuosittain noin 10 000 leikkausta ja 100 000 avohoitokäyntiä, tiedotteessa kerrotaan.

– Tavoitteenamme on sujuvoittaa potilaiden hoitoa. Erityisesti tekonivelkirurgiapotilaiden hoitoa voitaisiin kehittää siirtämällä toimintaa kantasairaalan alueelle, kertoo tiedotteessa sairaalajohtaja Petri Virolainen.

Suunnitelluilla muutoksilla voi olla vaikutuksia noin 80 Salon ja Turunmaan sairaalassa työskentelevän henkilön työsuhteiden ehtoihin. Tähän liittyen on aloitettu yt-neuvottelut tällä viikolla.

Alkuvuodesta 2022 käyttöön otettavaan uuteen Majakkasairaalaan siirtyvät lasten ja nuorten sairauksien hoito, naistentaudit ja synnytykset, korva-, nenä- ja kurkkusairauksien sekä suu- ja leukasairauksien hoito. Lisäksi uuteen rakennukseen sijoittuu muita palveluja kuten kliininen neurofysiologia, kuvantaminen, laboratorio ja välinehuolto.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
ees ja taas
6 kuukautta sitten

jokunen vuosi sitten vsshp ilmoitti keskittävänsä Saloon tekonivel kirurgian,nyt se onkin siirtämässä sitä pois.
Mitä ihmeen edes takaisin veivaamista tämäkin nyt on yhteiskunnan varoilla.