SalPan valmennuspäällikkö: Nuoret ovat kyllästyneet siihen, että heitä syyllistetään, mutta ei kuunnella

3
SalPan valmennuspäällikkö ja edustusjoukkueen päävalmentaja Ilkka Virtanen.

Salon suurimman lajijaoston SalPan jalkapallon valmennuspäällikkö Ilkka Virtanen on erittäin huolestunut kaupungin koronatilanteesta.

Virtasen mukaan harrastetasolla on jo havaittavissa drop out -ilmiötä sekä tylsistymistä.

– Jos tähän tulee vielä uusi tauko, niin lopettajien määrä kasvaa varmasti.

Kilpapelaajien puolella moni taas on jäämässä junan kyydistä.

– He ovat olleet puoli vuotta pelaamatta ja täysipainoista harjoittelua on takana vain muutama viikko.

– Esimerkiksi aluejoukkueisiin valituilla on vaarana pudota joukkueesta. Pienen seuran pelaajan on vaikeampi hankkia paikkaa uudelleen, Virtanen kertoo.

Vaikka SalPan harjoituksissa ei ole havaittu tartuntoja tai altistumisia, on seurassa käytetty aikaa nuorien kanssa keskusteluun vallitsevasta tilanteesta.

– Emme todellakaan halua syyllistää nuoria, kuten Facebookissa tai tekstaripalstoilla jo tehdään. Pitää muistaa, että kulunut vuosi on tuntunut nuorista todella pitkältä.

– Olemme yrittäneet painottaa keskusteluissa sitä, että yhden illan ilo voi vaikuttaa seuraaviin 2–3 viikkoon. Omilla pienillä teoilla voi vaikuttaa siihen, miltä kaikkien meidän seuraava kuukausi näyttää, Virtanen kertoo.

Virtasen mukaan keskustelut nuorten jalkapalloilijoiden kanssa ovat nostaneet yhden ison asian esiin.

– Nuoret ovat kyllästyneet siihen, että heitä syyllistetään, mutta ei kuunnella.

– Se herätti itsessäni paljon ajatuksia. Mekin olemme SalPassa käsitelleet tilannetta negatiivisen käskytyksen kautta: pidä turvaväli, käytä maskia, tarkista pukukoppi ja niin edelleen.

Virtanen toimii myös SalPan edustusjoukkueen valmentajana. Siinäkin tehtävässä riittää kosolti epävarmuutta, sillä Kakkosen kauden alkua on siirretty jo neljä kertaa.

Tämän hetkisen tiedon mukaan kausi ei ala ensi viikon lauantaina Espoossa vaan kolmen viikon kuluttua Porissa FC Jazzin vieraana (29.5.). Ensimmäisen kotiottelun vuoro olisi vasta 4. kesäkuuta Hämeenlinnan Jalkapalloseuraa vastaan.

– Sinänsä hyvä, että kausi alkaa vieraissa, koska Salossa ei välttämättä saa järjestää ottelutapahtumaa vielä toukokuussa, Virtanen pohtii.

Lopullinen otteluohjelma lyödään lukkoon ensi viikolla – on kuitenkin huomioitava, että sana ”lopullinen” on kärsinyt korona-ajan urheilussa hyperinflaation.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Suvi Länsisalmi
1 kuukausi sitten

Erittäin hyviä huomioita Virtasen Ilkalta. Nyt saisi riittää törkeä, nuoria syyllistävä kommentointi, joka pahimmillaan jo alkaa kuulostaa vihapuheelta. He tarvitsevat rohkaisevaa puhetta, kannustusta tässä vaikeassa ajassa ja aikuisten antamaa positiivisen huomion kautta tapahtuvaa ohjeistusta miten nyt tulee toimia. Haukkuminen ja lyttääminen ei vie asiaa yhtään eteenpäin vaan lannistaa entisestään jo nuoria jotka ovat niin paljon jo tässä menettäneet nuoruudestaan. Nyt kerta kaikkiaan katse peiliin kaikki räksyttäjät!

Rakentaja
1 kuukausi sitten

Rakentavat puheenvuorot ovat aina tervetulleita.

Yks mamma maalta
1 kuukausi sitten

Näinhän se on. Minä ja muut ikääntyneet emme myöskään olisi vielä elämästämme luopumassa koronapirulaisen takia. Meillä kun nuoruus meni töitä tehden ilman huvituksia ja sometteluja.

Festareita ei ollut edes keksitty, vain tanssilavalla käytiin pyörähtämässä. Sieltä löytyivät puolisot, lapsia syntyi ja elämämme jatkui. Kasvatimme teidät nykyiset työikäiset henkilöt lapsista aikuisiksi.

Nyt me haluaisimme nauttia vapaa-ajan huveista vointiemme mukaan niin kauan kuin aikaa vielä on.