”Seuraikuni” Leino ei malttanut lopettaa – Vuorela liittyy SalPan hyökkäykseen

0
Iku Leino on pelannut SalPan edustusjoukkueessa kesästä 2010 lähtien.

Yli 200 ottelua SalPan edustusjoukkueessa pelannut Iku Leino jatkaa ”Joutsenissa” vielä ainakin kauden 2021.

Koko 2010-luvun SalPassa Kakkosta pelannut ”seuraikuni” kuitenkin myönsi, että viime talvena lopettaminen juolahti mielessä vahvempana kuin koskaan.

– Viime kausi oli niin huono jo koronankin vuoksi, ettei siihen voinut lopettaa, Leino kertoi.

Lopullisesti pää kääntyi, kun Leino kävi ensimmäistä kertaa harjoituksissa helmi-maaliskuussa.

– Olihan se taas niin kivaa, että oli pakko tehdä soppari.

Leino on harjoitellut joukkueen mukana satunnaisesti, sillä liikunnanopettajan ja kahden lapsen isän on pitänyt olla erityisen varovainen.

– Karanteeni laittaisi hommat kotona täysin sekaisin.

– Pukukoppielämä on kuitenkin iso syy, miksi tätä teen. Nyt sekin on lohkaistu pois. Treenikamat pitää pukea junnutyyliin jo kotona ja treenien jälkeen pitää polkea suoraan kotiin. Eihän tämä ole kenellekään kivaa.

Korvaavaa liikuntaa Leino löysi tuhansien muiden suomalaisten tavoin hittilaji padelista ja perinteisestä maastohiihdosta.

– Ilmeisesti kun ikää tulee tarpeeksi, niin hiihdostakin innostuu uudelleen, 35-vuotias Leino naurahti.

Ensivaikutelma kauden 2021 SalPasta on kuitenkin ollut positiivinen.

– Tilanne on parempi kuin viime kauteen lähdettäessä, Leino vakuuttaa.

Onni Vesterinen (vas.) ja Niko Vuorela ovat SalPan tuoreimmat sopimuspelaajat. (Kuva: SSS/Marko Mattila)

Pääasiassa laitapuolustajana pelaavan Leinon lisäksi SalPa teki sopimukset oman kasvatin Onni Vesterisen ja Nummelan Palloseurasta siirtyvän Niko Vuorelan kanssa.

Nuorten maajoukkueessakin pelanneen 19-vuotiaan Vesterisen viime vuodet ovat olleet surulliset. Hän loukkasi polvensa vakavasti 2019 avausottelussa ja viime kauden keskeytti uusi leikkaus.

– Onnin kausi 2019 kesti 10 minuuttia ja kausi 2020 kaksi ottelua. Viimeisimmästä leikkauksesta on nyt seitsemän kuukautta, mutta etenemme hänen kanssaan kaikessa rauhassa ilman riskejä, päävalmentaja Ilkka Virtanen kertoo.

20-vuotias Vuorela on pelannut viimeiset kaudet Kolmosta NuPSissa. 55 ottelussa on syntynyt jykevät 48 maalia.

– Olemme seuranneet Nikoa jo pidempään. Hän harjoitteli vuosi sitten meidän kanssa. Nyt hän on käynyt armeijan ja on valmis ottamaan seuraavan stepin, Virtanen kertoo.

Virtasen mukaan Vuorela ei ole niin juoksuvoimainen tai räjähtävä kuin SalPan edellisten kausien hyökkääjät (esim. Olli Jakonen ). Vuorelan vahvuus onkin viimeistelyssä.

– Emme halua laittaa Nikolle painetta jostain tietystä maalimäärästä tai ykköshyökkääjän paikasta. Jatketaan rauhallista etenemistä, Virtanen korostaa.

SalPalla on nyt kasassa 23 pelaajasopimusta. Harjoituksissa on ollut mukana kuitenkin pelaajia, joiden sopimusta ei ole vielä julkaistu.