Someron kaupunki yrittää myydä Evertintieltä toisen kerrostalon – edellisestä kaupasta kaksi vuotta

1
Someron kaupunki laittaa kesän aikana myyntiin Evertintieltä talon numero kymmenen. Taustalla talo, jonka salolaisen Matti Kakon yritys osti kaksi vuotta sitten. Kaupungille jää Evertintielle vielä yksi vuokrakerrostalo, jos kymppitalolle löytyy ostaja. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Someron kaupunki laittaa 23 asuntoa myyntiin vielä kesän aikana. Kaupunki hakee uuttaa ostajaa Evertintiellä sijaitsevalle kerrostalolle sekä Kalevintien rivitalolle.
– Kaupungin vuokra-asuntojen määrää pitää edelleen vähentää, sillä nyt kaikkiin ei löydy vuokralaisia, Someron kaupunginjohtaja Sami Suikkanen huomauttaa.
Myyntiin tulevassa kerrostalossa on 15 huoneistoa. Suikkanen kertoo, että talon vuokra-asuinnoista iso osa on tyhjänä.
– Tavoitteena on löytää kerrostalolle ostaja, joka ei säilytä asuntoja vuokrakäytössä.
Kyseessä on vuonna 1969 rakennettu kerrostalo, joka peruskorjattiin 1994.

Evertintien kerrostalon omistaa kaupungin tytäryhtiö Somerasunnot. Somerasunnot myi nyt myytävän talon vierestä jo yhden kerrostalon vuonna 2019.

Kerrostalon osti 187 000 eurolla Salon Hallitilat Oy, jonka takana on salolainen yrittäjä Matti Kakko. Kerrostalossa aloitettiin kaupan jälkeen remontti. Asunnot on määrä myydä omistusasunnoiksi.
Kaupunki ehti jo suunnitella kerrostalon purkamista. Purkusuunnitelmat peruuntuivat hieman yllättäen, kun vanha kerrostalo herätti ostajien kiinnostuksen. Kaupunki kokeilee nyt, löytyykö myös toiselle talolle ostaja. Jos toinen kauppa toteutuu, jää kaupungille Evertintielle vielä yksi vuokrakerrostalo.

Kalevintien rivitalossa on kahdeksan huoneistoa, joista vain kolmessa on tällä hetkellä vuokralaisia. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Kalevintieltä myytävässä rivitalossa on kahdeksan huoneistoa, joista valtaosa on tällä hetkellä tyhjänä.
– Olemme tiedustelleet talon vuokralaisten halukkuutta ostaa asunnot, mutta kiinnostusta ei ole ollut. Niinpä yritämme nyt löytää koko talolle ostajan kerralla, Suikkanen toteaa.
Kaupungin suoraan omistaman rivitalon myyntihinnaksi on arvioitu 370 000 euroa, kun yksittäisten asuntojen myynnistä ennakoitiin aiemmin saatavan runsaat 400 000 euroa. Rivitaloyhtiöllä on lainaa runsaat 125 000 euroa.

Talon myynnistä saatavat rahat tullaan siirtämään Somerasuntojen käyttöön. Somerasunnot kaipaa tällä hetkellä lisärahoitusta, sillä se on ollut viime vuosina talousvaikeuksissa. Kaupungin vuokra-asunnoissa on myös suuri kunnostustarve.

Somerasunnoton suunnitellut myös kolmen vuonna 1988 valmistuneenrivitalon myyntiä Hirvitieltä. Suikkanen kertoo, että näiden osalta ei myyntiä toistaiseksi valmistella.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Asunnot kuntoon
6 kuukautta sitten

Somerasuntojen asuntojen ikä on jo paljon. Yhdessäkään kohteessa ei ole taidettu tehdä vuosikymmeniin mitään pintaremontteja saati kylpyhuoneiden kaakelointeja. Asunnoissa on korjattu vain ehdottoman pakollisia asioita kuten esimerkiksi putkirikkoja tai vuotavia putkia. Kaikki asunnot ovat äärimmäisessä täydellisen remontin tarpeessa.

Sen sijaan vuokria on nostettu joka vuosi. Yksikään yksityinen vuokranantaja ei näin huonosti hoida omaisuuttaan kuin Someron kunta.