Taimela ja Lundén eri linjoilla EU-tukipakettitaistelun tavoitteista – ”Pitää muistaa, että pöydällä on yksi koko vaalikauden tärkeimmistä päätöksistä, ellei tärkein”

16
Katja Taimela (sd.) on toiminut kansanedustajana jo 14 vuoden ajan. Hänen mukaansa demokratiaan kuuluu myös tappion hyväksyminen.

Salolainen kansanedustaja Katja Taimela (sd.) pitää EU:n elvytyspakettikeskustelua surullisena farssina, joka ei kuulu eduskuntaan.

– Ymmärtäisin perussuomalaisten viivytystaistelun, jos olisi mahdollista, että se vaikuttaisi jollain tavalla lopputulokseen. Koska näin ei ole, on nyt kyse tavallaan surullisesta farssista, jollaista ei pitäisi käydä läpi eduskunnassa.

Perussuomalaisten kansanedustaja, salolainen Mikko Lundén (ps.) puolestaan on eri linjoilla kuluneen viikon keskusteluista. Hän korostaa puolueen olevan eri mieltä tärkeästä ja koko Suomen tulevaisuutta koskevasta asiasta, jolloin mielipiteitä pitääkin tuoda ilmi.

– Se on meidän tehtävämme. Jos olemme jostain asiasta eri mieltä, pitää se myös tuoda esille, hän korostaa.

Lundénin mukaan kyse ei ole politikoinnista kuntavaalien alla, vaan aidosta tavoitteesta saada eduskunta äänestämään elvytyspaketti nurin. Koska pelkästään perussuomalaisten, kristillisdemokraattien ja liike nytin äänet oppositiopuolueiden puolelta eivät siihen riitä, tarvitaan savottaan avuksi myös tukku kokoomuksen ääniä.

– Toivottavasti saamme riittävän monen kansanedustajan mielipiteen käännettyä asian suhteen. Siihen täytyy uskoa ja siihen puheenvuoroissa pyritään. Pitää muistaa, että pöydällä on yksi koko vaalikauden tärkeimmistä päätöksistä, ellei jopa tärkein.

Taimela on vakuuttunut, että kun asia etenee täysistunnon äänestykseen, saavuttaa EU:n elpymispaketti vaaditun kahden kolmasosan kannatuksen perussuomalaisten pyristelyistä huolimatta. Hänen mukaansa viivytystaistelussa ei ole pelkästään kyse EU:n elvytyspakettia vastaan sotimisesta.

– Herää siinä kysymys, että mikä motiivi asian pitkittämisessä on. Kun vääntö EU:n elpymispaketista pitkittyy, voivat muut tärkeät aiheet jäädä paitsioon keskustelussa kuntavaalien alla, Taimela huomauttaa.

Vuodesta 2007 lähtien kansanedustajana toiminut Taimela on sitä mieltä, että yksi osa demokratiaa on oppia hyväksymään myös tappiot. Hän toivoo, ettei EU:n elpymispaketista väännettäisi kättä enää kesäkuun puolella. Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen kanssa käydyn keskustelun perusteella aikaa päätöksenteolle on vielä reilusti.

– Keskustelun perusteella sain sen kuvan, että kiire ei vielä ole. Mutta on totta kai selvää, että mitä pidempään käytämme resursseja tähän asiaan, on se jostain muualta pois. Siksi toivoisin, että tämä viivytystaistelu tulisi päätökseensä toukokuun aikana.

16 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Keijo K
1 kuukausi sitten

Keskustan Kurvinen ihmetteli kolmosen seiskan uutisissa ketä hyödyttää perussuomalaisten tämänhetkinen toiminta (viivyttäminen). Voisinkin vastaavasti Kurviselta kysyä ketä suomalaista hyödyttää Euroopan suurien maiden pankkien ja Italian mafian tukeminen, elvytyspaketilla??

Ihmettelen oikeasti
1 kuukausi sitten
Reply to  Keijo K

Samaa mieltä. Itseä ihmetyttää se että miksi se on muka meidän ja muiden maiden asia pelastaa maa joka on itse leväperäisellä käytösellä sössinyt taloutensa? Hoitakoot kaikki itse taloutensa kuntoon vaikka kuinka kirpaisisi tai kansa lähtisi kadulle. Ja varsinkin kun, itse mitä olen tuosta pakettiasiasta lukenut niin ne maat jotka sen talouden ovat pahiten sössineet, eivät ole pistäneet tikkuakaan ristiin vastatakseen EU:n edellytyksiin saada siivu tukipaketista, mutta ovat kädet ojossa odottamassa sitä siivua. Voisi joku poliitikko, joka tätä pakettia tukee, tosiaan vastata ja ymmärrettävästi kansan kielellä että miksi ne maat on pakko pelastaa, jotka omalla toiminnallaan ovat ajaneet itsensä suohon sekä… Lue lisää »

Keijo K
1 kuukausi sitten

Taimelallahan on nyt tuhannen taalan paikka vastata tai pyytää hallituskumppaniaan Kurvista vastaamaan.

Pertti
1 kuukausi sitten

Miksi ihmeessä ei tuollaista päätöstä laiteta kansanäänestykseen. Kansahan sen kaikki maksaa, vielä politiikkojen sekoilutkin. Ihmisten pitäisi päästä itse päättämään minkä velan ne haluaa kontolleen. Kyllä äänestäjä tietää yhtä hyvin ja ilman omaa itsekästä tarvetta olla jotain suuressa pöydässä. Vastuu sinne kuka maksaa, eikä narsistisille pyrkyreille.

Erp
1 kuukausi sitten
Reply to  Pertti

Pertti on oikeassa, kansanäänestys on paikallaan, miksi me menemme takuumieheksi toisten veloille. Luin kirjan, jossa tunnettu kirjeenvaihtaja selvittää asian tarkasti miten Suomi luisuu maksamaan Ranskan, Italian ja Saksan velkoja heikohkosti hoidettujen talouksien takia, se menee EU:n kautta suuriin pankkeihin.

Opposiittiö
1 kuukausi sitten

SDP:tä varmaan harmittaa, kun ei ole käytettävissä Putinin keinoja väärämielisten vaientamiseen.

Allan
1 kuukausi sitten

Jos demarit tekisivät vastaavalla tavalla jonkin oman agendansa kohdalla, niin johan vaadittaisiin vähintään viiden eri mitalin myöntämistä keskustelijoille.

Edellisen kerran kun tehtiin Väyrysen johdolla maratonkeskusteluja, oli keskusta silloin sankarin asemassa heidän omasta mielestään.

Marko
1 kuukausi sitten
Reply to  Allan

Persut tekevät itsestään jokseenkin naurettavia, Lundeeninkin on varmaan hankalaa olla päivisin kauppiaana ja öisin lukemassa puoluetovereilleen satuja ja runoja. Tämän seurauksena sitten seisoo kaikki muu eduskuntatyö. Ainakin tulee selväksi ketä ei kannata äänestää.

Ulla Topi
1 kuukausi sitten

Kyllä täytyy sanoa että tällä viikolla eduskunta ei ole näyttänyt parhaita puoliaan demokratiasta. Vaan yhden puolueen show ja sirkuspelleily.
Nyt olisi syytä perussuomalaisten pyytää Suomen kansalta ja muilta kansanedustajilta anteeksi törkeää käytöstä.
Voimia ja tsemppiä Katja.

Keijo K
1 kuukausi sitten
Reply to  Ulla Topi

Niiden jotka syytäisivät miljardeja Etelä-Euroopan maiden kansalaisten hyödyksi pitäisi vissiin saada vielä kunniamaininta, korruption ja muun epärehellisyyden tukemisesta? Minkä vuoksi huonosti asioitaan hoitaneita maita pitää tukea miljardeilla joiden eteen tämän maan kansa on raatanut? Ajatuskin elvytyspaketista ällöttää!

Marko
1 kuukausi sitten
Reply to  Keijo K

Punahilkkasatuja lukemallako ne rahat sitten pysyvät Suomessa, yhtään rahaa ei ole vielä jaettu ja täällä jo tiedetään rahojen menneen etelän epärehellisille valtioille. Nyt on oikein sisäpiirin tietoa, kerro vähän lisää niin viisastutaan. Miksi mennään henkilökohtaisuuksiin kun kukaan ei eduskunnassa yksin mitään päätä, tuntuu keskustelutaidot unohtuneen tai ehkä niitä ei ole ollutkaan.

Keijo K.
1 kuukausi sitten
Reply to  Marko

On paljon, mitä ihmismieli ei ymmärrä. Politiikassa on puolueita, joiden tekemisiä saa ruotia millä tavalla hyvänsä, mutta omaan kantaan osuva arvostelu menee henkilökohtaiseksi.

Kaikkien kantti ei aina ehkä kestä palautetta missään muodossa, ja silloinhan toinen osapuoli onkin aivan pölvästi. On kuitenkin hyvä, että toisella osapuolella on taito asialliseen vuoropuheluun.

Kirsi
1 kuukausi sitten
Reply to  Keijo K.

Missä kohdin Marko sanoi toisinajattelevia pölvästeiksi? Enemmän Sinun puheistasi sointuu toisten halveksiminen. Mitä yleensä ottaen tiedät Suomen taloudesta? Suomi elää viennillä ja välilliset vaikutukset ulottuvat myös Euroopan eteläisiin maihin. Esim. Italia tekee kauppaa myös Saksan kanssa, joka on tärkeä vientimaa Suomelle.

Jos väität, että satujen, virsien ja runojen lukeminen kuuluu eduskunnan puheenvuoroihin, et tunne demokratia-käsitettä. Suomi on demokraattinen valtio jossa erimielisetkin voisivat sen hyväksyä ilman naivistisia farsseja.
Nämä turhat puheenvuorot pyrkivät kiistävän suomalaisen demokratian.

Voisit myöskin kertoa taloustieteilijän, joka vastustaa elvytyssopimusta. Vai tiedätkö Sinä asiat paremmin kuin ammattilaiset?

Niko
1 kuukausi sitten
Reply to  Kirsi

Taloustieteen tutkija Juha Tervala Helsingin yliopistosta kertoo ettei EU-elvytyspaketti auta Suomen vientiä.

Data
1 kuukausi sitten
Reply to  Niko

Mikä data tutkijalla on käytössä? Mikä tutkimusmenetelmä? Onko vertaisarviointeja?

Keijo K
1 kuukausi sitten
Reply to  Kirsi

Kun keskustellaan miljardien eurojen kohtalosta ei pidä tehdä pienellä ryhmällä päätöstä. Tunnetta on asiassa mukana paljon mutta eivät saa liikaa olla keskusteluissa esillä. Erilaisia mielipiteitä kyseiseen pakettiin löytyy eikä tuskin kukaan voi sanoa yksin olevansa oikeassa ja kaikki muut väärässä. Asiaan saadaan toivottavasti päätös ensi viikolla ja rauha palaa politiikkaan. Tuleviin vaaleihin tämä kaikki tulee vaikuttamaan niin että selviää kenen takki mitenkin päin on! Ollaan kuitenkin ihmisiä kaikki!