Kunnallispolitiikasta ja vaikuttamismahdollisuuksista kiinnostunut ikääntyvä mies. Rauhallinen ja hiukan liian kiltti, ulkoilusta pitävä tavoitteellinen yhteistyöntekijä.
Sellainen mies on omien sanojensa mukaan salolainen LVI-suunnittelija, yrittäjä Jarmo Viander, 59. Lähes 30-vuotinen yrittäjyys ja pitkä avioliitto ovat hioneet kolmen aikuisen lapsen isästä miehen, joka osaa arvostaa yhteisten tavoitteiden eteen tehtävää työtä.
– Erilaisten mielipiteiden rikkaus näkyy siinä, että asiat etenevät keskustelemalla, toista kuuntelemalla ja yhdessä sopimalla. Jokainen mielipide ansaitsee tulla kuulluksi, hän toteaa.
Vahva kokemus ja hyvät yhteistyöverkostot kannattelevat yrittäjää.
– Nöyrällä asenteella, muttei nöyristellen. Kilpailussa sijat 2–4 riittävät mainiosti, sillä silloin itselle jää jotain tavoiteltavaa ja kehitettävää. Elämä on jatkuvaa uuden oppimista.

Hyvän (yritys)elämän edellytykset kuntoon

Kaupungin vetovoimaisuus näkyy jo sitä lähestyttäessä. Moottoritien lähialueiden kaavoitus täytyykin Jarmo Vianderin mukaan nostaa seuraavan vaalikauden kärkihankkeeksi. Se tukisi esim. samalla ensimmäisten asuntomessujen saamista kaupunkiin.
– Myös pienteollisuuden on saatava omat tonttinsa ydinkeskustan läheisyydestä. Niin varmistetaan sujuva yhteistyö joka suuntaan. Esimerkiksi Suomusjärveltä voi päästä Espooseen nopeastikin, mutta tarvikkeiden hakuun Meriniitystä on varattava enemmän aikaa, hän herättelee.
– Entä jos uusi pääkatuajattelu toisikin liikenteen moottoritieltä suoraan Hämeentielle? Pääkadun varrelta löytyisi sekä asuntoja että monipuolista yritystoimintaa.
Ikääntyvät ja heikkokuntoiset ihmiset kuuluvat Vianderin tavoitteissa kaupungin keskustaan.
– Heillä on samat oikeudet saada asuinpaikkansa palveluiden ääreltä kuin meillä muillakin. Kaupungin pitää luoda kunnolliset edellytykset niin ikäihmisten asumiselle kuin monipuoliselle ja uusiakin toimijoita kiinnostavalle yritystoiminnalle. Paikalliset yrittäjät pärjäävät kyllä mukana!

Keskustellaan!
Jarmo Viander
jarmo@viander.fi
p. 044 7150 141

NRO 183