Työväenyhdistys luopuu omista toimitiloista Somerolla – kaupunki ostaa Juttutuvan ja siirtää sinne mielenterveystoimiston

0
Someron työväenyhdistyksen puheenjohtaja Antti Kotti sanoo Juttutuvan ylläpidon olevan yhdistykselle liian kallista. Runsaan sadan neliön tiloissa on kokoustilan lisäksi pieni keittiö. Kuvat: SSS/Marko Mattila

Someron työväenyhdistys luopuu omasta toimitilasta Somerolla. Työväenyhdistys myy Jukolan kiinteistössä sijaitsevan Juttutuvan Someron kaupungille. Kauppahinta on 44 000 euroa.

Kaupan jälkeen koko Jukolan kiinteistö on kaupungin omistuksessa. Kiinteistössä toimii muun muassa elokuvateatteri sekä Ecotekolan kuntouttavan työtoiminnan toimipiste myymälöineen.

Kaupunginhallitus ehdottaa valtuustolle 40 000 euron määrärahan myöntämistä osakkeiden ostoon.

Someron työväenyhdistyksen puheenjohtaja Antti Kotti kertoo oman toimitilan rasittaneen kohtuuttomasti yhdistyksen taloutta.

– Kiinteistön perusvastike on iso ja lisäksi tulossa on kalliita remontteja.

Kotti huomauttaa Juttutuvan olleen myös kohtuuttoman paljon tyhjillään.

– Työväenyhdistyksellä on kokous kaksi kertaa kuussa. Lisäksi Juttutuvassa on pidetty vaalitilaisuuksia, vappujuhlia ja pikkujouluja. Jonkin verran sitä on vuokrattu myös ulkopuolisille käyttäjille, mutta käyttöä olisi ehdottomasti kaivattu enemmän.

Runsaan sadan neliön Juttutuvassa on kokoussalin lisäksi pieni keittiö ja eteistila.

Someron vanha työväentalo sijaitsi aikoinaan Jukolan paikalla. Työväenyhdistys myi tontin, ja näillä tuloilla se hankki oman toimitilan vuonna 1988 rakennetusta Jukolan kiinteistöstä.

Kotti toteaa, että omasta toimitilasta luopuminen on työväenyhdistykselle iso henkinen asia.

– Nyt luovutaan omasta kotipesästä ja samalla häipyy viimeinen punainen maamerkki kylältä. Meillä ei ole kuitenkaan muuta vaihtoehtoa.

Jukolan kiinteistö rakennettiin 1980-luvulla Someron työväentalon paikalle. Työväenyhdistys hankki samassa yhteydessä uudesta kiinteistöstä itselleen kokoustilan.

Kaupunki siirtää ostettaviin tiloihin mielenterveystoimiston. Someron perusturvalautakunnan puheenjohtajana toimiva Kotti huomauttaa Juttutuvan sopivan erinomaisesti mielenterveystoimistolle.

– Sijainti on ihanteellinen: keskustassa, mutta ei ihan pääkadun varrella.

Mielenterveystoimisto toimi aiemmin terveyskeskuksen vieressä Jonkkalassa. Se joutui kuitenkin muuttamaan, kun Jonkkalaan perustettiin viime vuonna koronan myötä hengitystieinfektioiden poliklinikka. Mielenterveystoimisto siirtyi Sairaalatielle rivitaloon.

– Nykyinen paikka on toiminnan kannalta todella hankala, Kotti huomauttaa.

Someron kaupunginjohtaja Sami Suikkanen pitää hyvänä, että Jukolan kiinteistö tulee nyt kokonaisuudessaan kaupungin omistukseen.

– Tämä helpottaa kiinteistön hallintaa. Kiinteistöosakeyhtiö Jukolaa voidaan kehittää jatkossa myös yhtiöksi, joka hallinnoi myös muita kaupungin muuhun kuin asumiskäyttöön vuokraamia tiloja, Suikkanen sanoo.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments