Varapuhemies Eerola ei toistaiseksi johda puhetta elpymispaketin käsittelyssä – ”On suuri riski, että hän ajattelee puhemiehen työtä enemmin perussuomalaisesta näkökulmasta”

3

Eduskunnan toinen varapuhemies Juho Eerola (ps.) ei toistaiseksi johda puhetta eduskunnan täysistunnossa EU:n elpymispaketin käsittelyn aikana, kertoo puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) STT:lle. Syynä on epäily siitä, toimisiko Eerola puhetta johtaessaan puolueettomasti.
Eerola on avoimesti tuonut esiin, että hänellä on perussuomalaisten politiikkaan liittyviä tavoitteita. Vehviläisen mukaan tämä voisi vaarantaa Eerolan puolueettomuuden.
– On suuri riski, että hän ajattelee puhemiehen työtä enemmin perussuomalaisesta näkökulmasta kuin puolueettoman puhemiehen roolista.
Vehviläinen kertoo yllättyneensä, kun Eerola keskiviikkona avoimesti kertoi STT:lle, että hän olisi edellisyönä saattanut käyttää istuntoa johtaessaan tilannetta hyväkseen, jos tukipaketin vastustajilla olisi ollut tilapäinen enemmistö eduskunnassa. Näin paketin käsittely olisi voinut lykkääntyä jopa syksyyn saakka.
Vehviläinen otti tuolloin yöllä istunnon johtaakseen, eikä tällaista tilannetta päässyt syntymään.
Lisäksi eduskunta äänesti keskiviikkona, että elpymispaketin käsittely pannaan pöydälle illalla alkaneeseen toiseen täysistuntoon. Tällä estettiin se, ettei paketin käsittelyä voida enää lykätä.
Vehviläinen kertoi, että hän ennen keskiviikkoiltana alkanutta istuntoa keskusteli ensimmäisen varapuhemiehen Tarja Filatovin (sd.) ja eduskunnan virkakunnan kanssa, onko vielä muita riskejä siihen, että asian käsittelyä pitkitettäisiin.
Vehviläinen sanoi keskustelleensa keskiviikkona ratkaisusta Eerolan kanssa ja tämän ymmärtäneen sen.
Elpymispaketin käsittelyä johtavat nyt puhemies Vehviläinen ja varapuhemies Filatov vuorovedoin.
Varapuhemiesten tehtävä on sijaistaa puhemiestä tämän ollessa estyneenä. Ensisijaisena sijaisena on ensimmäinen varapuhemies.
Vehviläisen ratkaisusta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007975344.html

Merja Könönen

STT

Kuvat:

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Keijo K.
1 kuukausi sitten

Nyt hallitus ja keskusta tekivät niin mahtavan mokan, että se muistetaan kauemmin kuin vain vaaleissa.

Allan
1 kuukausi sitten

Voidaanko epäillä, että Vehviläinen ja Filatov johtavat puhetta omien puolueidensa näkökulmasta, kun puheet on jo kaksi kertaa keskeytetty ja puheiden keskeytys on tuotu äänestettäväksi?

Missä kulkee se rajaviiva hyväksyttävän ja ei hyväksyttävän puheenjohtamisen välillä?

Pertti
1 kuukausi sitten

Törkeää politikointia.