VR palauttaa liikenteeseen 24 kaukoliikenteen junavuoroa – Turun ja Helsingin välille 10 vuoroa

0
Turun ja Helsingin välille saadaan lisää junavuoroja.

Junamatkustaminen on vilkastumassa kesää kohden. VR valmistautuu matkustajamäärien kasvuun lisäämällä 24 kaukoliikenteen vuoroa ympäri Suomen tästä viikosta alkaen. Lähiviikkoina vuoroja palautetaan Helsingin ja Turun, Helsingin ja Vaasan, Helsingin ja Oulun, Helsingin ja Tampereen, Helsingin ja Hämeenlinnan sekä Jyväskylän ja Tampereen väleille.

Helsingin ja Turun välille palautetaan yhteensä kymmenen junavuoroa. Kaikki lisättävät vuorot ovat jo myynnissä VR:n myyntikanavissa.

VR:n matkustajamäärissä on havaittavissa selkeitä piristymisen merkkejä. VR vähensi vuoroja talven aikana korona-ajasta johtuneen hiljaisemman kysynnän takia ja lupasi palauttaa vuoroja nopeasti myyntiin kysynnän lisääntyessä.

– Matkustus lisääntyy entisestään rokotusten edetessä ja rajoituksia purettaessa. Edessä on vilkas kotimaan matkailun kesä raiteilla. Tavoitteenamme on toimia nopeasti, jotta pystymme vastaamaan mahdollisimman hyvin kasvavaan kysyntään. Tarkastelemme tilannetta viikoittain ja lisäämme vuoroja liikenteeseen tarpeen mukaan, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola VR:n tiedotteessa.

VR seuraa jatkuvasti myös junavuorojen täyttöasteita ja lisää niihin vaunuja mahdollisuuksien mukaan matkustajamäärien noustessa.

Jos haluaa matkustaa mahdollisimman väljästi, kannattaa valita junavuoro ruuhka-aikojen ulkopuolelta. Ruuhka-aikoja ovat arkiaamut, iltapäivät, perjantai-illat sekä sunnuntai-illat. Matkustusväljyyden voi varmistaa myös varaamalla hytin omaan käyttöön, viereisen istumapaikan tyhjäksi tai Ekstra-luokan paikan, jossa viereinen tyhjä paikka kuuluu aina hintaan.

Kotimaan kaukoliikenteen päiväjuniin ja VR:n lähiliikenteeseen voi tällä hetkellä ostaa lippuja 20. kesäkuuta saakka. Loput kesän liput tulevat myyntiin toukokuun viimeisellä viikolla 27. toukokuuta. Yöjunalippuja voi ostaa aina 11. joulukuuta saakka.