Akkutehdas kasvaa

0
Juha Helminen Loimaan Lattiapäällysteestä tasoittaa akkutehtaan laajennusosassa kaukaloa, johon asennetaan trukin renkaan pesimet.

Valmet Automotiven akkutehtaan laajennus on pian valmis.

Valmistuessaan entuudestaan 16 000 neliömetrin tiloissa toimiva akkutehdas laajenee 20 000 neliömetriin.

Tilat omistava ja laajennuksen tehnyt Salo IoT Campus luovuttaa uudisosan akkutehtaalle kesäkuun lopussa.

Akkutehdas on salolaisittain suuri laitos. Vertailun vuoksi: Halikossa oleva monia kauppoja ja ravintoloita sisällään pitävä Prisma-keskus on saman kokoinen kuin laajeneva akkutehdas.

Akkutehdas on myös työntekijämäärältään merkittävä. Tehtaalla työskentelee tällä hetkellä 400 henkilöä, ja vuoden lopussa väkimäärä on 600.

Parhaillaan käynnissä olevat rekrytoinnit ovat osoittaneet, että työ Salossa kiinnostaa myös ulkopaikkakuntalaisia ja jopa ulkomaalaisia.

Yhtenä edellytyksenä akkutehtaan tulolle Saloon ja kasvulle Salossa oli sopiva tehdastila.

Kun matkapuhelinteollisuus lähti Salosta, vanha kännykkäkampus jäi tyhjilleen. Salon kaupunki ja kampuksen muut osakkaat ostivat kiinteistön, mikä herätti aikanaan runsaasti keskustelua. Edelleen osa salolaisista on sitä mieltä, että massiivisen kiinteistön hankinta oli virhe.

Nyt tarkasteltuna on helppo todeta, että ostopäätös osoittautui rohkeaksi ja viisaaksi ratkaisuksi, joka vauhditti Salon nousua rajun rakennemuutoksen kurimuksesta.

Ostopäätöksen hetkellä akkutehtaan kaltaisen toimijan tulo Saloon oli vielä etäinen haave. Tuskin kukaan olisi kuitenkaan veikannut, kuinka nopeasti vanhassa kännykkätehtaassa on ryhdytty tekemään seuraavaa tulevaisuuden tuotetta.

Mikäli Valmet Automotive onnistuu strategiassaan ja kasvaa sähköistyvän liikenteen jättiläiseksi, Salo voi saada jatkossakin hyviä uutisia.

Salon ja IoT Campuksen väki on jo osoittanut, että kaupungissa pystytään toimimaan rivakasti. Tuki akkutehtaan toiminnan mahdollistamiseksi on ollut vahvaa ja rahalliset investoinnit suuria.

Vastineeksi Salo on saanut suuren määrän työpaikkoja ja positiivisen näkymän. Akkutehtaan tarina on vasta alussa.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments