Baltic Jazz ei siirry vaan sopeutuu– Kolmipäiväinen festivaali viedään läpi ulkotapahtumana

0
Baltic Jazzia vietetään pääosin Kemiönsaaren Taalintehtaalla. Kuva: Baltic Jazz Photographyn arkisto/Thomas Poole

Taalintehtaan perinteikäs musiikkifestivaali Baltic Jazz toteutuu koronarajoitteista huolimatta. Tapahtuman järjestäjät kertovat tiedotteessa muovaavansa heinäkuun toisena viikonloppuna järjestettävää musiikkitapahtumaa siten, että suunnitellun ohjelman läpivienti onnistuu.

Merkittävin muutos koronan aiheuttaman välivuoden jälkeen on, että kolmipäiväinen festivaali järjestetään nyt kokonaan ulkotapahtumana turvaetäisyyksien maksimoimiseksi.

Festivaalin perinteinen varaslähtö on torstaina 8. heinäkuuta Kasnäsissä, jolloin Antti Sarpila Swing Band nousee lavalle. Perjantaina järjestettävä avajaiskonsertti Taalintehtaan puistossa on samalla lähtölaukaus koko Archipelago Sea Jazz-festivaalisarjalle ja kaikki neljä festivaalia ovat edustettuina lavalla esiintyvässä Archipelago Sea Jazz All Stars-yhtyeessä, tiedotteessa kerrotaan.

Kirjailijakeskustelu järjestetään tänä vuonna virtuaalisesti Sirpa Kähkösen kanssa, mutta lisää livemusiikkia on luvassa puistossa Baltic Jazz Trion ja sen vierailijoiden sekä Kake & Co:n seurassa. Lauantaina Muumit & Benny Törnroos esiintyvät lapsille ja lapsenmielisille.

Iltapäivän aikanatarjolla on kolme eri puistokonserttia: voit lähteä musiikkimatkalle suomalaisen klassisen jazzin parhaiden palojen ääreen Classic Jazz Society All Stars:in opastamana, viettää Charlie Parkerin 101-vuotisjuhlaa Jukka Perko Trion kanssa tai kokea iltapäivä Pariisissa Julia Korkmanin & Django Collective Helsinki-yhtyeen seurassa.

Lauantai-iltana on luvassa bluesia ja rockia kun Agneta Falck ja Blue Elefant astuvat lavalle.

Sunnuntai alkaa perinteisesti jazzjumalanpalveluksella, jonka jälkeen päivä jatkuu Good Times Jazz Band & Ami Aspelundin sekä Finnilä & Kortehisto Group:in seurassa. Antti Sarpila pitää päätöskonsertin remontoidussa Söderlångvikin kartanossa, silloin on luvassa Baltic Jazzin taiteellisen johtajan uuden korona-ajan aluevaltauksen ja vanhan harrastuksen uudelleenlämmityksen hedelmiä stridepiano-klassikoiden muodossa. (SSS)

Baltic Jazz Festival Taalintehtaalla 9.–11.7.2021

Baltic Jazz 2021


Isoja muutoksia tavalliseen


Ohjelmaa supistetaan ja konsertteja on vähemmän, festivaalilla esiintyy pelkästään kotimaisia

artisteja

Yleisökapasiteettia ja myynnissä olevien lippujen määrää on toistaiseksi rajoitettu, lisää lippuja

tulee myyntiin kun rajoitukset lieventyvät

Söderlångvikin päätöskonserttia lukuun ottamatta kaikki konsertit järjestetään ulkotiloissa

(Kasnäsissä katettu ulkotila)

Taalintehtaalta ei löydy tänä vuonna jazzkatua tai varsinaista festivaalialuetta

Vallitsevan tilanteen takia mahdollisuutemme anniskeluun ja tarjontaan puistossa on vielä auki.

Valikoima ja konsepti kehitetään tilanteen mukaan ja viranomaisten määräyksiin sopiviksi

Voimassa olevia määräyksiä ja turvallisuusohjeita on noudatettava, viimeisimmät tiedot saatavilla

festivaalin verkkosivuilta ja/tai festivaalihenkilökunnalta