DOS – Heikoin lenkki olikin yksi vahvimmista

0
Daniel O'Shaugnessy (vas.) pärjäsi loistavasti Tanskan Yussuf Poulsenia vastaan. (Lehtikuva/Markku Ulander)

Vaisujen harjoitusotteluiden jälkeen Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanervaa vaadittiin monesta suunnasta hylkäämään viiden pelaajan puolustuslinja ja palaamaan tuttuun 4–4–2-järjestelmään.

Suurin ongelma oli löytää Paulus Arajuuren ja Joona Toivion rinnalle kolmas keskuspuolustaja. Leo Väisänen näytti todennäköisimmältä valinnalta, mutta Kanerva luotti Daniel O’Shaughnessyyn.

Kanerva oli oikeassa.

O’Shaughnessy, tutummin pelkkä ”DOS”, oli Tanska-ottelussa yksi Suomen parhaista pelaajista.

Vasenjalkainen O’Shaugnessy katkoi Tanskan syötöt neljä kertaa, voitti kuusi pääpalloa (voittoprosentti 75), taklasi kolmesti ja onnistui seitsemässä purkupallossa.

– Omassa ja koko joukkueen tekemisessä puolustuspelaaminen onnistui. Saimme blokattua paljon vetoja ja estettyä Tanskan pääsyn liian vaarallisilta paikoilta. Luke (maalivahti Lukas Hradecky) hoiti kaiken lopun, O’Shaughnessy kertoi maanantain tiedotustilaisuudessa.

Tilastosivusto WhoScored arvosti Hradeckyn EM-kisojen avausviikonlopun parhaaksi pelaajaksi, O’Shaughnessy oli listan kahdeksas. Huuhkaja-kaksikon väliin mahtui tähtipelaajia kuten Italian Ciro Immobile ja Belgian Romelu Lukaku.

Suomen harvoihin hyökkäyksiin O’Shaughnessy tuo uuden täsmäaseen: kovat laakamaiset sivurajaheitot, jotka kantavat kauempaakin maalin eteen.

O’Shaughnessy ei osannut odottaa avauspaikkaa Tanska-otteluun.

– Ymmärsin realiteetin, että pelin taso on paljon kovempi kuin normaalissa liigapelissä. Tuli hieno fiilis ja alkoi hieman jännittää, O’Shaughnessy kuvaili reaktiotaan, kun tieto avauskokoonpanon paikasta tuli.

Riihimäellä syntynyt ja Helsingin Jalkapalloklubia edustava O’Shaughnessy on EM-kisojen ainoa pelaaja kotimaan Veikkausliigasta. 26-vuotiaalla O’Shaughnessy on myös Irlannin kansalaisuus.

Suomi jatkaa turnausurakkaansa keskiviikkona, kun vastaan asettuu Pietarissa Venäjä.

Joona Toivio ei harjoitellut maanantaina muun joukkueen mukana. Toivion varpaan päälle astuttiin Tanska-ottelussa, mutta hänen pitäisi olla pelikunnossa Venäjää vastaan. Nikolai Alho on toipunut nilkkavammastaan täyteen iskuun.

EM-kisojen B-lohkon ottelu Suomi–Venäjä Pietarissa keskiviikkona kello 16 Suomen aikaa.

Lähde: STT