Eipä soi Joutsenten verkossa – 270 minuutissa yksi päästetty maali ja taulukossa jaettu kärkisija

0
Niko Vuorela aukaisi maalitilinsä Kakkosessa. Kuva HJS-kotiottelusta.

SalPan alkukausi Kakkosen B-lohkossa on ollut enemmän kuin vakuuttava: 270 minuuttia ja yksi päästetty maali.

Sunnuntaina ”Joutsenet” haki Tampereelta tyylikkään 0–2-vierasvoiton Ilveksen kakkosjoukkueesta ja nousi sarjataulukossa kärkijoukkue KaaPon rinnalle seitsemään pisteeseen.

Kotijoukkueella ei ollut ottelussa käytännössä ainuttakaan niin sanotun ykkössektorin maalipaikkaa. Päävalmentaja Ilkka Virtasen keväinen päätös tehdä joukkueesta tiiviimpi hyökkäyksen kustannuksella näyttää olevan oikea.

– Siltä se nyt vaikuttaa, että se oli fiksuin malli. Pikkuhiljaa kehitetään tähän päälle vielä pallollista pelaamista.

Liigapelaajia vilissyt Ilves hallitsi palloa, mutta SalPan puolustuslinja Severi KeskitaloJakson MendesPekka MattilaIku Leino piti nuorukaiset nuhteessa.

– Jakson ja Peksi on sellainen topparipari, että jokainen jengi saa tehdä aika paljon töitä, että saa pallon meidän maaliin.

Puolustuslinjan takana maalivahti Joni Rahila hoiti työnsä virheittä ja linjan edessä Mikke Louhela ja Niko Leskelä tukivat puolustusta kovalla työmoraalilla.

– Louhela ja Leskelä jaksavat hoitaa puolustusvelvoitteensa ja tarjota siihen päälle panoksensa pelin rakenteluun, Virtanen kehui.

Maalittoman avausjakson jälkeen SalPa siirtyi johtoon kauniin vastahyökkäyksen jälkeen. Luiyi Laguerren keskitys löysi Niko Vuorelan, jonka laukaus osui tolppaan. Tolpasta kimmonneen pallon siivosi maaliin Aleksi Nousiainen.

Lopullinen ratkaisu nähtiin 83. minuutilla, kun vaihtomies Jami Siirtola vapautti puskulla toisen vaihtomiehen Vuorelan läpiajoon. Nummelasta SalPaan siirtyneen Kolmosen maalitykin viimeistely oli kliininen. Vuorela tuli kentälle avausjakson lopussa takareitensä loukanneen Efraim Mavengon tilalle.

Virtanen vaihtoi ottelun lopussa kentälle 2005 syntyneen FC Halikon kasvatin Miika Kosken, joka sai ensimmäiset minuuttinsa Kakkosessa.

– En edes tajunnut, että hän debytoi Kakkosessa. Kyse ei ollut mistään sääliminuuteista, vaan hän oli paras vaihtoehto kentälle, Virtanen tähdensi.

SalPan viime kausi oli 2000-luvun heikoin, ja rikkonainen kevät piti tämän kauden odotukset matalina. Virtanen on saanut osansa kritiikistä.

Onko tällä hetkellä sellainen ”ottakaa tästä” -fiilis?

– Kieltämättä. Viime vuonna ei selkään taputeltu vaan lähinnä puukotettiin. Nyt puhelin on täynnä onnitteluviestejä. Mutta se on urheilua.

SalPalla on ollut viime vuosina tapana soittaa pukukopissa otteluiden jälkeen Jari Sillanpään kappaletta Malagaan. Kappale on ollut viittaus joukkueenjohtaja Jukka Toivosen lupaukseen mahdollista sarjanousua seuraavasta etelänmatkasta.

Soiko Malagaan tänään kopissa?

– En tunnistanut kappaletta. Uusi joukkue, uusi kausi ja uudet kappaleet, Virtanen tiivisti.

Kakkosen B-lohko: Ilves 2–SalPa 0–2 (0–0)

Maalit: 59. Aleksi Nousiainen 0–1, 84. Niko Vuorela 0–2.

SalPan kokoonpano: Joni Rahila; Severi Keskitalo, Jakson Mendes, Pekka Mattila, Iku Leino (v); Mikke Louhela, Niko Leskelä; Aleksi Nousiainen, Mika Scoarnec (88. Severi Jaatinen), Luiyi Laguerre (88. Miika Koski); Efraim Mavengo (38. Niko Vuorela).

Muut vaihtopelaajat: Gerson Lima (mv), Juho Henttinen, Rasmus Karjalainen.

SalPan seuraava ottelu: la 19.6. SalPa–PIF Urheilupuistossa kello 16.