Hovimäen leirintäalueen uusi huoltorakennus viivästyy Somerolla – kaupunki ei saanut yhtään tarjousta

0
Hovimäen leirintäalueen uusi huoltorakennus tulee nykyisen viereen. Vanha rakennus puretaan, kun uusi on valmis. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Hovimäen leirintäalueen uuden huoltorakennuksen rakentaminen viivästyy Somerolla. Someron kaupunki ei saanut huoltorakennuksesta yhtään tarjousta. Kaupungin tilakeskuksen päällikkö Jari Kauppi kertoo, että rakentajaa etsitään nyt neuvottelujen kautta.
– Muutama rakentaja on ollut kiinnostunut huoltorakennuksen tekemisestä, vaikka ei jättänytkään tarjousta. Jatkamme nyt neuvotteluja heidän kanssaan, jotta huoltorakennus saataisiin, Kauppi huomauttaa.
Kauppi sanoo sähköisen hankintajärjestelmän karkottavan erityisesti pienempiä rakentajia.
– Myös valmistuotanto karsi jonkin verran tarjoajia. Lisäksi rakentaminen on tällä hetkellä vilkasta.

Hovimäen leirintäalueen nykyinen huoltorakennus on vanha ja huonokuntoinen. Huoltorakennuksesta löytyvät leirintäalueen asiakkaiden käytössä olevat vessat ja pesutilat.
Uusi huoltorakennus halutaan toteuttaa pakettina siten, että rakennus siirretään Hovimäkeen mahdollisimman valmiina. Näin mahdollistetaan leirintäalueen häiriötön toiminta, kun vanha huoltorakennus voidaan pitää käytössä.
– Paikan päällä tehtäviksi jäävät vain vesi- viemäri- ja sähköliittymät sekä maanrakennustyöt, Kauppi kertoo.
Uusi huoltorakennus tulee nykyisten huoltotilojen viereen. Vanha rakennus puretaan, kun uusi saadaan käyttöön.

Kaupungin tämän vuoden talousarviossa on varattu huoltorakennuksen rakentamiseen 150 000 euroa. Nykyistä paremmat huoltotilat ovat osa leirintäalueen uutta kehittämissuunnitelmaa. Uutta huoltorakennusta suunniteltiin alun perin jo tähän kesään, mutta aikataulu viivästyy.
– Tavoite on saada huoltorakennus valmiiksi tämän vuoden aikana, Kauppi sanoo.
Hovimäen leirintäalueen mökkien terassien muutos- ja parannustyöt ovat parhaillaan käynnissä. Työt tekee työttömien työpaja Ecotekola.