Ilmaisilla perinnepurjehduksilla jaetaan tietoa Itämerestä

0
Perinnepurjehdukset tehdään jahti Eugenialla. Kuva: SSS-arkisto/Vesa Käiväräinen

Kemiöläinen Sagalundin museo ja lastenkulttuurikeskus järjestää kesän aikana kolmena päivänä ilmaisia perinnepurjehduksia.

Tapahtuman nimi on Seilaava puheenvuoro Itämeren puolesta. Jokaisena purjehduspäivänä tehdään kaksi purjehdusta, joilla molemmilla kuullaan sama kaksikielinen puheenvuoro jostain Itämeren ajankohtaisesta aiheesta perinnepurjelaiva Eugenian kannella.

Kaikki purjehdukset lähtevät Kemiönsaarelta. Purjehdus on osallistujalle ilmainen. Paikkoja on rajoitetusti, ja jokaiselle matkustajalle iästä huolimatta tulee varata paikka. Paikat varataan etukäteen Sagalundin verkkokaupasta (28.7. ja 25.8. purjehdukset) ja Festival Norpaksen verkkokaupasta (8.8. purjehdukset). Varauslinkit ja lisätietoa on osoitteessa: https://sagalund.fi/ostersjo.

Jokaisena purjehduspäivänä järjestetään lisäksi samaan aikaan maissa pop-up-työpaja, joka houkuttelee tekoihin Itämeren puolesta.

Hanke toteutetaan Museoviraston tuella. Sagalund voitti tällä hankkeellaan Museoviraston Näytön paikka! -pitchauskilpailun vuonna 2019. Hankkeen yhteistyökumppaneina ovat John Nurmisen Säätiö, Luonto-liiton Itämeriryhmä, Kemiönsaaren Luonto ry, Pro-Kimitoön Skutan ry ja Festival Norpas. Ympäristösisältöihin on saatu myös suunnitteluapua WWF Suomelta.

Seilaava puheenvuoro Itämeren puolesta -purjehdukset 28.7. klo 9.30–11.30 ja 12–14, 8.8. klo 9–11 ja 11.30–13.30 ja 25.8. klo 17–18.30 ja 18.30–20.