IoT Campuksen kaava valmistui nähtäville

10
Salon kaupunki omistaa 30 prosenttia kiinteistöyhtiö Salo IoT Park Oy:stä, joka omistaa Salo IoT Campukseksi nimetyn Nokian entisen tehdaskiinteistön. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon IoT Campuksen alueen käyttötarkoitusta muuttava ja rakennusoikeutta lisäävä kaavaluonnos tulee nähtäville. Kaupunkikehityslautakunnan käsittelemä asemakaavan muutos koskee Meriniityn kahta tonttia ja puistoaluetta.

Voimassa olevassa asemakaavassa valtaosa noin 17 hehtaarin alueesta on teollisuus- ja varastorakennusten korttelialuetta. Kaavaluonnoksessa alue on osoitettu pääosin toimitilarakennusten korttelialueeksi, jolle saa rakentaa toimistorakennuksia sekä ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomia teollisuus- ja varastorakennuksia. Alueelle voi myös sijoittaa julkisia tai yksityisiä palveluja, koulutustiloja ja pysäköintitiloja. Enintään 15 000 kerrosneliötä voidaan käyttää palveluasumisen tiloiksi.

Rakennusoikeuden tehokkuusluku on 1,1 ja kerrosluku viisi. Rakennusoikeus määrittyy kertomalla tontin koko tehokkuusluvulla.​

Asemakaavaan merkityn rakennusoikeuden lisäksi alueelle saa rakentaa autojen säilytyspaikkoja, pääkäyttötarkoitusta palvelevia porrashuoneita, hissejä, valo- ja teknisiä kuiluja ja teknisiä tiloja rakennusten kaikkiin kerroksiin. Kaava ei salli päivittäistavaramyymälää.

Kaava-alueessa on mukana kaupungin omistama tonttialue Meriniityntien ja Myllyojankadun pohjoiskulmauksessa, sen pohjoispuolella osa Meriniitynpuistoa sekä lastausalueeksi muutettu osa Meriniitynpuistoa. Alueen länsiosassa sijaitseva rauhoitettu muinaisjäännöksen alue muutetaan lähivirkistysalueeksi ja liitetään osaksi Meriniitynpuistoa.
Joensuunkadun puoleiseen osaan kaavoitetaan Nakolankadun katualuetta.

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Vanhus
8 päivää sitten

Palveluasumista työpaikankaltaisissa olosuhteissa.

Keijo K
8 päivää sitten
Reply to  Vanhus

Aikanaan selviää mitä tuon taakse kätkeytyy! On ehkä jo tehty suunnitelmia ja sopimuksia joiden on vielä pysyttävä salaisissa kansioissa! Mielenkiintoista seurata mikä taho paljastaa mahdolliset suunnitelmat?

Tuleva vanhus
8 päivää sitten
Reply to  Vanhus

Taidat olla viel suht nuori!! Palveluasunnoissa asuvat ovat pitkälti siinä kunnossa ettei sijainnilla ole paljon merkitystä!!

Vanhus
8 päivää sitten
Reply to  Tuleva vanhus

Niinpä, vanhuksilla ei ole merkitystä, sehän tässä on tullut selväksi.

Keskonen
8 päivää sitten
Reply to  Vanhus

Kun Paukkulakoti rakennettiin, luulin vanhuksia pörräävän Salaistentiellä ruuhkaksi asti, mutta ei – siellähän heidät pidetään loukossansa.

Eläkel. Salora/Nokialta
7 päivää sitten
Reply to  Keskonen

Vanhus/ikääntynyt päästessään kaupungin palvelu-/hoivakotiin on jo niin heikossa kunnossa, että hän ei itsekseen pääse liikkumaan, tuskin vessaan asti. Epäinhimillistä makaamista sängyssään viimeiset vuodet. Johtohenkilöiden toive, että muutamassa kuukaudessa kuuluisi iäisyyskutsu niin paikat vapautuvat seuraaville. Tuskin huonokuntoinenkaan vanhus viihtyy tiloissa, jotka ovat steriilin valkoiset, kiiltävät ja kaikuvat.

Allan
8 päivää sitten
Reply to  Tuleva vanhus

On sillä merkitystä, koska eräskin sotepomo sai kenkää, kun ehdotti palvelutaloa IoT-kampuksen tiloihin.

Nyt tehtiin palveluasumisen mahdollistava kaavamuutos ehdotus IoT-kampuksen yhteyteen.

Aiemmin saimme tietää Kukonkallion ja Hintan tulevista ongelmista.
Sama tieto ei kelvannut pois potkitun sotepomon antamana.

Erpe
8 päivää sitten
Reply to  Allan

Miksi aina otetaan virkoihin kallein eikä halvin, näin säästettäisiin monta tuhatta, kun esim. työtehtäviin otetaan edullisin eli halvin. On virassa koeaika ja voisi sen myös pistää määräajaksi. Näin saataisiin osaksi taloutta kuntoon.

Kaikkia ei ole varaa miellyttää
7 päivää sitten

Jokainen voi aina tietysti rakentaa oman tai vanhempiensa palveluasunnon minne haluaa. Salon varat ei siihen riitä.

Keskusta kuivuu pois
7 päivää sitten

Campuksen ympärille voisi vielä kaavoittaa kehään korkeita kerrostaloja elintarvikekauppoineen, niin sitten Salossa ei enää tarvittaisi muuta keskustaa.