Kesäkuu toi höllennyksiä rajoituksiin – ulkotiloissa voidaan tehdä 50 henkilön lohkoja

0
Päivitettyjen ohjeiden mukaan yleisö pitää voida sijoittaa omille istumapaikoille tai omille alueille ulkotiloissa enintään 50 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai yleisölle tarkoitettuihin alueisiin. Kuva: SSS arkisto/Jan Sundman

Kokoontumisrajoituksia helpotetaan Varsinais-Suomessa kesäkuun alusta alkaen. Uusissa kokoontumisrajoituksissa huomioidaan Varsinais-Suomen alueellisen koronakoordinaatioryhmän tuorein tilannekuva. Sen mukaan Varsinais-Suomi on edelleen pandemian leviämisvaiheessa.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä Varsinais-Suomessa voi 1.–16.6. järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin sisätiloissa osallistuu enintään kymmenen henkilöä ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa 50 henkilöä. Tämä voidaan sallia edellyttäen, että osallistujien on mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Ulkotiloissa yleisömäärää voidaan nostaa jakamalla yleisö lohkoihin tietyin reunaehdoin. Tämä edellyttää, että tiloissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita. Lisäksi tilaisuuteen osallistuva yleisö pitää voida sijoittaa omille istumapaikoille tai omille alueille ulkotiloissa enintään 50 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai yleisölle tarkoitettuihin alueisiin, ja niissä kussakin turvallisuus pitää voida varmistaa noudattamalla THL:n ja OKM:n antamaa ohjeistusta.

Jokaiselle lohkolle tulee olla omat kulkureitit ja tapahtumahenkilökunta sekä palvelut, kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat. Lisäksi käytössä olevien lohkojen välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto tarkastelee epidemiatilanteen muuttumista Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueellisen koronaryhmän kanssa. Mahdolliset uudet päätökset tehdään tarkastelun jälkeen mahdollisimman pian ja kun se on alueen epidemiatilanne huomioiden turvallista, Lounais-Suomen aluehallintovirasto kertoo tiedotteessaan.