Lastenlaulufestivaalit käyntiin Salossa tällä viikolla

0
Salkkunan kanssa piiriin! Salkkunan roolissa juontaja Annina Rokka.

Lasten laulufestivaali puhkeaa soimaan tällä viikolla eri puolilla Salon keskustaa.

– Hiirenhiljaisen lastenkulttuurivuoden jälkeen on riemukasta aloittaa kesäkausi, joka antaa toivoa kaikkia virkistävän kulttuurin, tapahtumien ja taiteiden paluusta ihmisten elämään ja arkeen, toteaa Lasten Laulukaupunki ry:n Siv Ilola festivaalin tiedotteessa.

Lasten Laulukaupunki ry on tehnyt lapsille ja lapsiperheille iloisia tapahtumia jo 31 vuotta. Nyt Ilolan mukaan on pitänyt opetella tekemään tämän ajan rajoitukset täyttäviä tapahtumia tinkimättä kuitenkaan ilosta.

Ohjelma on keskitetty torin esiintymislavalle ja yleisölle on terveysturvallisuusrajoitukset täyttävä katsomoalue lavan edustalla.

Kulttuuritalo Kivassa järjestetään lauantaina Vuoden uusien lastenlaulujen sävellyskilpailun finaalikonsertti, joka striimataan ja jota voi halutessaan seurata reaaliajassa Lastenlaulukaupungin fb-sivujen kautta ja katsoa tallenteena vielä myöhemminkin. Kulttuuritaloon ei voida tällä kertaa ottaa yleisöä. Finaalikonserttiin osallistuu lehtorinsa ohjauksessa DIAK:n viittomakielen tulkkiopiskelijoita, jotka viittovat koko konsertin.

Kaikkina tapahtumapäivinä on liikkeellä Laulukaupungin tähtireportterikaksikko Amelie Lindholm ja Luka Lujasmaa. He tekevät haastatteluja ja uutisklippejä tapahtumista, joita voi katsella ja kuuntella festivaalin omien somekanavien ja Lasten Oman Radion kautta.

– Molemmat reportterit ovat olleen monina vuosina erilaisissa rooleissa mukana tapahtumaa tekemässä ja heidän kauttaan avautuu varmasti yleisölle varsin nuorekas näkökulma lastenmusiikista, Ilola toteaa tiedotteessa.

Tänä vuonna Lasten Laulukaupunki ry myöntää Hyvätuulipalkinnon Soili Perkiölle. Palkinto luovutetaan Vuoden Uusien Lastenlaulujen sävellyskilpailun finaalikonsertissa ja itse palkinto on Edu Kettusen tekemä uniikkiteos, purjevene.

Hyvätuuli-palkinto on myönnetty vuodesta 2003 ja sillä halutaan kiittää ansioitunutta musiikintekijää, joka on merkittävällä tavalla vaikuttanut suomalaiseen lastenmusiikkiin.

Soili Perkiö tunnetaan erityisesti varhaisiän musiikkikasvatuksen kehittäjänä ja aktiivisena toimijana, lastenmusiikin säveltäjänä ja esiintyvänä taiteilijana.

Hän on kehittänyt lapsilähtöistä sekä erityisesti vauvoille suunnattua musiikkikasvatusta ja muistuttanut, että musiikki ja tanssi ovat ihmisessä läsnä jo ennen syntymää. Hän on kouluttanut Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvattajia ja pitänyt täydennyskoulutuskursseja eri alojen ammattilaisille ja musiikin harrastajille jokaisessa maanosassa.

Soili Perkiö on tuttu myös lapsille Pikku Kakkosesta, jossa hän on pitkään esiintynyt. Hän on julkaissut useita äänitteitä sekä yli 70 pedagogista julkaisua koulun musiikinopetukseen ja varhaisiän musiikkikasvatukseen.

Vuonna 2019 Perkiö sai Pro Finlandia mitalin ja vuonna 2009 hänet on palkittu yhdessä Hannele Huovin kanssa valtion lastenkulttuuripalkinnolla lapsiperheiden loru-, laulu- ja leikkiperinteen uudistamisesta ja vaalimisesta. (SSS)

Lasten laulukaupungin ohjelma perjantaista sunnuntaihin:

Perjantai 11.6.

Torilla: 9.00 Taika ja Ilarius Hakkarainen, Taika soittaa viulua ja Ilarius selloa; 9.20 Vocal Studio Eridanin oppilaat, opettajana Svetlana Zeneva; 10.00 Klovni Dodo; 10.40 Salkkunatanssi; 11.00 Lasten Talent 2021; Improvisaatio ”Höpöhetki” tuomarointitauolla; 12.30 Harmonikansoittajat; Fedor, Alexander ja Egor Malyshkov, esityksen ohjaa Nikolay Mikheev; 13.00 Duo Color Express, Lennokas sirkusshow – vipulautaa ja jumppapalloakrobatiaa.

Tykkipuistossa: 9.00-14.00 Salon seurakunnan varhaiskasvatuksen ilorastit;

Kauppakeskus Plazassa: 10.15-11.00 Vocal Studio Eridanin oppilaat, opettajana Svetlana Zeneva; Palvelukeskus Ilolansalon sisäpihalla: 14.00- Vocal Studio Eridanin oppilaat, opettajana Svetlana Zeneva.

Lauantaina 12.6.

Torilla: 9.00 Uulu, Pölypuhetta; 9.40 Salkkunatanssi; 10.00 Hinni-Hiiren omaoma -päivä, Tuuli Paasolaisen vähäsanainen, interaktiivinen musiikkiteatteriesitys; 11.00 Mimi ja Kuku; lasten ikisuosikkien vauhdikas esitys; 11.30 Uulun biisipaja; tehdään yhdessä yleisön kanssa uusi laulu. 12.00 Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis, Maailman ympäri -konsertti; 12.45 Duo Max&Otto, vauhdikas pianoesitys; 13.10 Helinäiset-kuoro; Pienoismusikaali Lasten Laulukaupungin lauluista.

Tykkipuistossa: 9.00-14.00 Salon seurakunnan varhaiskasvatuksen ilorastit.

Kivassa: 17.00 Vuoden uusi lastenlaulu-sävellyskilpailun finaalikonsertti –Tuomaristo valitsee Vuoden Lastenlaulun; Jaetaan Hyvätuuli -palkinto lasten musiikin hyväksi elämäntyönsä tehneelle henkilölle; Mukana esiintymässä Helinäiset -kuoro sekä Nikolay Mikheevin harmonikkaoppilas Fedor Malyschkov; DIAK:n viittomakielen tulkkiopiskelijat viittovat koko illan ohjelman lehtorinsa ohjauksessa

Sunnuntaina 13.6.

Torilla: 13.00 Rokki-Kokki lastenmusabändin konsertti; 13.45 Harmonikansoittajat Fedor, Alexander ja Egor Malyshkov; esityksen ohjaaja Nikolay Mikheev; 14.15 Lastenmusiikkibändi Merkkarit ja sirkustaiteilija Kai Kuutamo esittävät lasten rock-musiikkia yhdistettynä taitaviin sirkustemppuihin. Päivän lopuksi Salkkunatanssi. (SSS)

Lisätietoa mm. vuoden lastenlaulufinalisteista: www.lastenlaulukaupunki.fi