Paimion liukkaan kelin ajoharjoittelurata elokuussa tauolle – toiminta jää odottamaan lakiuudistuksen sisältöä

0
Varsinais-Suomen Ajoharjoittelurata Oy:n toimintaa on yritetty jatkuvasti sopeuttaa vähentyneisiin asiakasvirtoihin. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Varsinais-Suomen Ajoharjoittelurata Oy:n radan toiminta jää yhtiön tuottamana tauolle 1.8. alkaen. Rataharjoittelun pakollisuuden poistuminen laista on vaikuttanut negatiivisesti liukkaankelin ajoharjoittelua tarjoavien ratojen toimintaedellytyksiin.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan asiakaskäyntiensä vähentyneen viimeisen lakimuutoksen seurauksena huomattavasti. Vuonna 2018 kuukausittaisia kävijöitä oli noin 700, mutta nyt heitä on noin sata. Kävijöiden vähentymiseen on vaikuttanut myös ajosimulaattorien käytön yleistyminen.

Yhtiön taloudellinen tappio on ollut merkittävä: viime vuonna noin 138 000 euroa. Yhtiö on joutunut tekemään järeitä toimia taloudellisen ahdingon takia.

Toimitusjohtaja Kalle Bergin sopimus purettiin helmikuussa. Hänen työvelvoitteensa päättyy elokuussa, minkä jälkeen yhtiöllä ei ole enää vakinaista henkilökuntaa.

Maaliskuussa Varsinais-Suomen ajoharjoittelurata siirtyi osaksi Paimion kaupungin konsernia. Samalla se sai lyhytaikaisen 120 000 euron konsernilainan, jolla on maksettu 40 000 euron pankkilaina ja vastattu käyttöpääoman tarpeisiin. Lainasta on käytetty tällä hetkellä noin 50 000 euroa.

Paimion kaupunginjohtaja Jari Jussinmäkeä ei juurikaan huoleta mahdolliset lisäkustannukset.

– Yhtiön tukeminen on ollut sinällään riskitöntä. Seuraamme tilannetta ja katsomme, onko yhtiöllä vielä edellytyksiä toimia tulevaisuudessa. Väkisin sitä ei kannata ylläpitää, hän toteaa.

Tauon aikana yhtiö aikoo kehittää kiinteistön vuokrausliiketoimintaa. Yhtiö vastaa taukonsa aikana myös kaikista ensi syksylle jo sovituista palveluista.

Bergin kanssa on myös tehty sopimus, jonka mukaan hänellä on mahdollisuus tuottaa ajoradalla ratapalveluita autokouluille yhtiön kannalta kustannusneutraalisti.

Yhtiön tulevaisuus on vielä auki. Uusi ajo-opetukseen kohdistuva laki on tällä hetkellä valmisteilla. Sen sisällöstä ja aikataulusta ei kuitenkaan ole vielä varmuutta.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments