Palvelutalon suunnittelija ei vaihtunut Somerolla – uudella kierroksella saatiin kolme tarjousta

0
Someron uusi 60-paikkainen palvelutalo tulee terveyskeskuksen tuntumaan. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Someron uuden palvelutalon suunnittelu kiinnosti uudella tarjouskierroksella kolmea suunnittelijaa. Tekninen lautakunta valitsi talon suunnittelijaksi Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & Co:n.
Valinta on sama, jonka tekninen lautakunta teki edellisellä tarjouskierroksella huhtikuussa. Luonnosvaiheen suunnittelusta jätettiin tuolloin kaksi tarjousta.
Tarjousten tarkemmassa selvittelyssä selvisi kuitenkin, että tarjousten pisteytyksessä oli ongelmia. Tarjoukset eivät täyttäneet myöskään asettuja ehtoja, minkä vuoksi tarjouskilpailu aloitettiin alusta.
– Tällä kertaa pääsemme etenemään normaalisti ja suunnittelu voi käynnistyä. Tarjousten väliset hintaerot olivat edelleen huomattavat, mutta se riippuu muun muassa toimistojen koosta, Someron tekninen johtaja Marko Mäkinen toteaa.
Mäkinen arvioi, että palvelutalon luonnoksiin päästään tutustumaan elokuussa lomien jälkeen.
– Lopullinen aikataulu selviää suunnittelijan kanssa käytävissä neuvotteluissa.

Palvelutalosta tehdään tarjousehtojen mukaan kahdet luonnokset ja alustavat kustannusarviot. Toiset luonnokset koskevat betonirunkoista ja toiset puurunkoista CLT-tekniikalla tehtyä palvelutaloa. Uuteen palvelutaloon on tulossa 60 paikkaa.
Tekninen lautakunta teki ensimmäisen tarjouskierroksen jälkeen muutoksia suunnittelutarjousten pisteytykseen. Samalla CLT-tekniikkaan liittyviä kokemusvaatimuksia lievennettiin.
Toisella tarjouskierroksella tarjouksen jättivät Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & Co:n lisäksi Kirsti Sivén ja Asko Takala Arkkitehdit sekä Siren arkkitehdit Oy. Kirsti Sivén ja Asko Takala Arkkitehdit jätti tarjouksen myös ensimmäisellä kierroksella.