Roope Ahonen sinetöi tiukassa paikassa Breoganin voiton LEB Oron toisessa nousufinaalissa

0
Roope Ahonen ja Breoganin haaveet liiganoususta pysyivät elossa.

Nousijajoukkue Espanjan koripalloliigaan ratkeaa vasta viimeisessä kolmannessa ottelussa. Vilpas-kasvatti Roope Ahosen edustama Breogan voitti myöhään torstai-iltana pelatussa LEB Oron toisessa nousufinaalissa kotonaan Alex Murphyn Granadan 81-78 (39-41).

Avausviisikossa ollut Ahonen heitti tiukassa paikassa ottelun ainoat pisteensä, kun hän upotti viime sekunneilla kaksi vapaaheittoa sisään ja sinetöi loppulukemat. Ahonen kirjasi takakentällä peliajakseen reilut 22 minuuttia.

Ahoselle tilastoitiin lisäksi yksi levypallo ja syöttö. Murphyn saldo oli kuusi pistettä ja viisi levypalloa.

Jos Breogan nousee ensi kaudeksi ACB-liigaan, jatkuu myös Ahosen sopimus seuran kanssa automaattisesti.

Ratkaiseva finaali pelataan sunnuntaina Granadassa Suomen aikaa kello 20.