Ruukki kukkii -käsityöläismarkkinat valtaavat jälleen Teijon Masuunin

0
Teijon Masuunin ympäristö täyttyy 3. heinäkuuta markkinahumusta. Kuva: TS-arkisto Riitta Salmi

Teijon ruukin perinteinen kesäkauden avaustapahtuma, Ruukki kukkii -käsityöläismarkkinat wanhanajan henkeen, järjestetään tänä vuonna heinäkuun alussa. Samana päivänä avautuvat myös Teijon Masuunin heinäkuun näyttelyt.

Ruukki kukkii järjestetään jo seitsemättä kertaa Teijon idyllisessä ruukkimiljöössä. Vallitsevan koronatilanteen ja yleisötapahtumien kokoontumisrajoitusten vuoksi tapahtumaa on siirretty jo useaan otteeseen viime vuoden toukokuulta lähtien.

Tänä vuonna perinteistä oheisohjelmaa ei ole, vaan pääosassa ovat käsityöläiset ja lähituottajat. Masuunin piha-alueella on tarjolla monipuolinen kattaus kotimaisia käsityötuotteita sekä lähituottajien elintarvikkeita. Myynnissä on muun muassa taide- ja käyttökeramiikkaa, koruja, vaatteita, huiveja ja muita asusteita, puutuotteita, virkkauksia, huovutuksia sekä käsintehtyjä luontotuotteita, kuten linnunpönttöjä ja lintujen ruokintapaikkoja.

Teijon Masuunin taidenäyttelyt, kahvila, taide- ja käsityöputiikki, alpakkatuotteiden erikoisliike Helmivene, Paula PellavaAkka Vehkomäen mekkomyymälä sekä lifestylepuoti Bruksmagasin ovat avoinna koko tapahtuman ajan.

Lauantaina avautuvat myös Teijon Masuunin heinäkuun taidenäyttelyt. Galleriassa nähdään turkulaisen taidemaalarin Kaj Stenvallin maalauksia, aulassa ja kahvilassa tamperelaisen kuvataiteilijan Hannamari Matikaisen maalauksia ja taidegrafiikkaa sekä Studiossa tekstiili- ja kuvataiteilija Raija Jokisen pellavakuituteoksia.

Lisäksi Teijon kivikirkko on avoinna klo 11–13.30 sekä noin klo 15.40–17.

Tapahtuman järjestää Teijon Masuuni, ja tapahtumaa tukee Salon kaupunki. Kaikkia tapahtumaan osallistuvia pyydetään kiinnittämään edelleenkin huomiota hyvään käsihygieniaan ja riittäviin turvaväleihin.

Ruukki kukkii -käsityöläismarkkinat wanhanajan henkeen Teijon Masuunilla (Telakkatie 17) 3. heinäkuuta klo 10–16. Markkinat ovat ulkotapahtuma, jonne on vapaa pääsy. Myös Teijon Masuunin gallerian näyttelyihin on vapaa pääsy.