Salo äänesti nurin eläinsuojelusuunnitelman

1
Tämä englanninbulldoggi päätyi eläinsuojelun haltuun huonossa kunnoss. Kuva SSS arkisto

Salon kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunta päätti äänin 8–4, että kaupunkiin ei laadita eläinsuojelusuunnitelmaa eikä perusteta eläinsuojelutoimijoiden verkostoa. Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle, että eläinsuojelutyön tekemistä jatketaan lain edellyttämässä laajuudessa. Lautakunnan enemmistö katsoi, että lakiin perustumattomia kustannuksia ei pidä lisätä kaupungin nykyisessä taloustilanteessa.

Lautakunta käsitteli asiaa maaliskuisen valtuustoaloitteen perusteella. Vihreiden Sari Pesonen, Kai Schneider, Annika Fagerström, Jonna Nyyssönen ja Mira Aaltonen, SDP:n Satu Parttimaa, Pia Hellström ja Simo Vesa, vasemmistoliiton Marja Ruokonen sekä perussuomalaisten Antti Olkinuora, Heikki Tamminen, Sanna Leivonen ja Jani Hirvimäki tekivät aloitteen paikallistoimijoiden yhteistyöryhmästä ja eläinsuojelusuunnitelman teosta eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi. He halusivat listata viralliset ja vapaaehtoiset toimijat ja resurssit, selvittää paikalliset erityispiirteet ja ongelmat sekä määritellä tarvittavat toimenpiteet ja työnjaon. Aloitteessa esitettiin myös selvitystä korvauksista, joita kaupunki maksaa palveluntuottajille.

Sanna Lindholm (vihr.) esitti lautakunnassa, että kaupunki laatii suunnitelman ja perustaa yhteistyöverkoston kehittämään paikallista eläinsuojelutoimintaa ja vahvistamaan eläinsuojelun yhteistyötä. Hänen esitystään kannattivat Saija-Reetta Puopolo (vihr.), Sanna Pihakivi (sd.) ja Arja Lautiala (sd.).

Puheenjohtaja Ismo Saari (kesk.), Seppo Kuisma (kesk.), Ralf Hellsberg (kok.), Matti Fontell (kok.), Virpi Rahikkala (kok.), Kaarlo Alanko (sd.), Tapio Aaltonen (ps.) ja Esa Asikainen (kd.) eivät halunneet lisätä kustannuksia eläinsuojelun takia.

Inkeri Sundberg (kesk.) oli poissa.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Marko
1 vuosi sitten

Kepulainen päätös! Mitä tekemistä on rakentamisella ja eläinsuojelulla, no ei mitään. Eli olikohan taas paras ammattitaito kehissä kun päätöstä tehtiin. Eläinten kohdalla mennään aina sieltä missä aita on matalin, suomeksi siis tehdään se minkä laki vaatii ja mahdollisimman halvalla. Eläintensuojelu asiat muutenkin ulkoistettu vapaaehtoisille ja järjestöille.