Ensimmäiset iltatorit saatetaan pitää ilman esiintyjiä – järjestäjien toiveena päästä aloittamaan 8. heinäkuuta

10
Salon Iltatori ry:n Ville Virtanen (vas.), Antti Ketonen, Jukka Alanko ja Jari Laakkio odottavat malttamattomina sitä hetkeä, kun iltatoritapahtuma voi taas täyttää Salon torin. He ehtivät jo hahmotella karttapohjalle, kuinka lavan eteen voisi sijoittaa 50 hengen karsinoita. Nyt niitä ei onneksi enää tarvitse rakentaa.

Salon tämänkesäisiä iltatoreja valmistellaan epävarmuuden vallitessa. Järjestäjiltä kysytään tiheään, koska iltatorit alkavat ja kuka torilla minäkin torstaina esiintyy. Salon Iltatori ry:n väki on pahoillaan, että ei pysty antamaan tähän vielä selkeää vastausta.
– Kauhea into olisi päästä tekemään Saloon mahtavaa tapahtumaa, mutta se ei ole nyt helppoa, Salon Iltatori ry:n puheenjohtaja Antti Ketonen huokaa.
Salon perinteiset torstaiset iltatoritapahtumat järjestää tänä vuonna ensimmäistä kertaa Salon Iltatori ry. Uusi yhdistys otti tapahtumien vetovastuun, kun Suvisalo ry lopetti toimintansa.
Salon Iltatori ry saa rahoituksen tapahtumien järjestämiseen Salon kaupungilta. Lisäksi artisteja kustannetaan yrityssponsoroinneilla.

Iltatorit ovat alkaneet perinteisesti kesäkuun alussa, mutta kesäkuun tapahtumat on jo pitänyt perua koronarajoitusten vuoksi. Nyt järjestäjien toiveena on, että ensimmäinen iltatori päästäisiin järjestämään 8. heinäkuuta.
– Olemme pohtineet, jos ensimmäiset iltatorit järjestettäisiin ilman esiintyjiä. Iltatori on kuitenkin yhteisöllinen tapahtuma, jonka järjestäminen olisi tärkeää. Mietimme nyt erilaisia vaihtoehtoja. Koetamme saada edes jotain järjestettyä, Ketonen sanoo.
Esiintyjiä on kuitenkin jo varattu heinä- ja elokuulle. Mukana on Ketosen mukaan paljon myös paikallisia artisteja.
– Meillä on tosi kovia esiintyjiä. Vielä emme ole peruneet mitään. Mutta emme voi julkistaa artistien nimiä ennen kuin vasta tapahtumaviikolla, jotta olemme varmoja, että tapahtuma toteutuu, Ketonen sanoo.

Eri osissa Suomea koronarajoitukset ovat erilaiset, ja ne vapauttavat artisteja esiintymään eri aikaan.
– Hankalaa on, että meillä on sovittuna nimekkäitä esiintyjiä, joilla olisi kysyntää muuallakin, mutta emme voi vielä antaa heille lopullista lupausta, Ketonen harmittelee.
Iltatorien järjestämistä sääntelevät Lounais-Suomen aluehallintoviraston antamat tapahtuman järjestämistä koskevat koronarajoitukset.
Vielä viime viikolla avin ohjeistus oli, että ulkotapahtumassa voisi olla yleisöä yli 50 henkeä, jos heidät olisi jaettu 50 hengen lohkoihin. Kunkin lohkon piti olla rajattu, lohkossa piti olla omat wc-tilat ja ihmisten välillä piti säilyä kahden metrin turvaväli.
Salon Iltatori ry hahmotteli jo Salon torilavan edustalle lohkoja, joissa nämä ehdot täyttyisivät. Tällä tavoin he saivat soviteltua alueelle yhdeksän ”karsinaa”, joihin mahtuisi yhteensä 450 ihmistä.
– Kun piirsimme kartan ja näimme tilanteen, alkoi tuntua tosi pahalta, Jari Laakkio myöntää.
– Ja entä sitten, jos esiintyjää tulisikin katsomaan 6 000 ihmistä?

Viime perjantaina avi lievensi rajoituksia siten, että rajattuja yleisölohkoja ei tarvitse rakentaa, mutta osallistujilla tulee olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti muihin ihmisiin. Selkeää metrimittaista turvaväliohjetta ei enää ole.
Kuinka iltatori voitaisiin näillä säännöillä toteuttaa ja kuinka sääntöjen noudattamista voitaisiin valvoa, tätä järjestäjät nyt miettivät. Sääntöjen noudattaminen on nimittäin tilaisuuden järjestäjän vastuulla. Järjestäjän on myös taattava kävijöille mahdollisuus muun muassa käsien puhdistamiseen.
– Järjestyksenvalvojia pitää ainakin olla paljon enemmän ja käsidesejä tarvitaan, mistä tulee lisäkustannuksia, Laakkio toteaa.
Avin nykyinen tapahtumaohjeistus on voimassa 3. heinäkuuta saakka.

Iltatorien turvallisuuspäällikkö Riikka Helenius on keskustellut asiasta Salon tartuntataudeista vastaavan ylilääkärin Kaisa Ellän kanssa, joka suosittelee, ettei tapahtumaa järjestettäisi ennen kuin avilta saadaan uusi ohjeistus. Ellä tosin ennakoi, että tuleva ohjeistus saattaa olla nykyistä tiukempi.
– Vielä ei tiedetä, aiheuttaako koulujen päättäjäisten juhliminen tartuntapiikin. Ja Kanta-Hämeessä on intialaista, aggressiivisesti leviävää virusvarianttia, Helenius kertaa.
– Ellä toivoi myös, että mahdollisimman monet kävisivät ottamassa koronarokotteen, mikä lisäisi tapahtumaturvallisuutta, hän jatkaa.
Salon Iltatori ry aikoo noudattaa Ellän suositusta. Yhdistys toivoo parasta, ettei rajoituksiin tulisi uusia tiukennuksia.
– Faktat tapahtuman toteuttamiseen selviävät vasta, kun uusi ohjeistus on saatu. Kerromme heti, kun asiat selkenevät, Jari Laakkio vakuuttaa.

 

LOGOKILPAILUUN TULI LÄHES 100 EHDOTUSTA

Salon iltatorien uuden logon on suunnitellut Kuisma Väänänen.

Salon iltatorin uuden logon suunnittelukilpailun on voittanut helsinkiläinen mainonnan suunnittelija ja Art Director Kuisma Väänänen joutsenaiheisella logollaan.
Salon Iltatori ry käynnisti maaliskuussa suunnittelukilpailun, jossa kilpailuaikaa annettiin vappuun asti. Haussa oli värimaailmaltaan mustavalkoinen logo, jossa tulisi näkyä teksti Salon Iltatori.
Ehdotuksia tuli määräaikaan mennessä lähes 100, ja taso oli järjestäjien mukaan korkea.
Salon Iltatori ry:n väki valitsi ehdotuksista mielestään kolme parasta, joiden joukosta yleisö sai äänestää voittajan Facebookissa.
Palkinnoksi kisan voittaja sai Salossa valmistetun Solifer-polkupyörän.
Logoa tullaan näkemään iltatorien mainonnassa ja tuotteissa.

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Musta tuntuu
1 kuukausi sitten

Synkeän tumma logo orpoine joutsenineen kuvastaa hienosti tilannetta.

Vaihtoehto
1 kuukausi sitten
Reply to  Musta tuntuu

Parempi olisi negatiivikuva aiheesta, jossa yllätyksellinen musta joutsen voisi kuvastaa tulevia tapahtumia.

Tavis torilta
1 kuukausi sitten
Reply to  Musta tuntuu

Miksi Salossa vedetään tummien sävyjen linjaa? Salon Joutsen baaripaatti on mustalla värillään jokseenkin synkkä ilmestys. Vain merirosvoviirit puuttuvat. Ja linjaa jatkavat uudet toriterassien tummanharmaat pömpelit.

Toivottavasti ei enää yhtäkään lisää. Ja näiden jatkoksi mustat iltatoriesitteet esiintymislavan seinämille. Onneksi torinäkymää värittävät kesäkukkien myyntitiskit.

Bledö
1 kuukausi sitten
Reply to  Tavis torilta

Menkää nyt ottamaan mehut sinne terasille ja nauttikaa elämästä.

Unohtakaa jo koko joutsen
24 päivää sitten
Reply to  Musta tuntuu

Ja joutsen on kuopattu kun tuli kuntaliitos, ei tuo joutsen ole koko Salon tunnus, en minä ainakaan tunne tuota omakseni, kun en ole Salon keskustasta kotoisin. On näköjään tosi vaikea paikka edelleen salolaisisille et vaakunaksi otettiin Halikon vaakuna, vaikka sitä ei missään oikein käytetä.

Z.Z.Zalolainen
1 kuukausi sitten

No juu. Ei siellä mitään hoilaajia kaivata. Lettukauppiaat ja rompekauppiaat ovat ne tärkeimmät. Ja toki olutkin.

Tavis torilta
1 kuukausi sitten
Reply to  Z.Z.Zalolainen

Ei myöskään kaivata mölymusaa, jota oletan uusien iltatorijärjestäjien havittelevan. Sitä nuorisokuoroa. Onneksi sunnuntaipäivinä voi istua kuuntelemassa musiikkia, joka ei ole pauketta ja räminää täysillä volyymeilla.

Jokaiselle edes jotain
1 kuukausi sitten
Reply to  Tavis torilta

Hyvä, että tori on kaikkien käytössä.

Maija
24 päivää sitten

Mites kuntaliitosalueen muiden kuntien torit?
Kyllä kai Salon kaupunki järjestää niissäkin ohjelmaa?

Marko
23 päivää sitten
Reply to  Maija

Ei Salon kaupunki järjestä iltatoreja.