Salon ison huumevyyhden tuomioita alennettiin – Vanha navetta Kiikalassa toimi huumekasvattamona useita vuosia

3
Turun hovioikeus vahvisti käräjäoikeuden tuomion laittomasta uhkauksesta ja petoksista. Kuva: SSS-arkisto

Salon isossa kannabisvyyhdessä langetetut pitkät vankeustuomiot alenivat Turun hovioikeudessa. Varsinais-Suomen käräjäoikeus langetti viime vuonna jopa noin kymmenen vuoden tuomiot, jotka tosin pysyivät hovioikeuden päätöksessä edelleen pitkinä, yli kahdeksan vuoden pituisina.

Hovioikeuden päätöksestä voi hakea vielä muutosta korkeimmalta oikeudelta valittamalla, jos korkein oikeus myöntää valitusluvan.

Tuomiot koskevat Kiikalassa tapahtunutta huumerallia, jossa tekijät kasvattivat hamppua vanhassa navetassa ja harjoittivat huumebisnestä. Ammattimaiseen kasvatukseen remontoidussa navetassa kasvatettiin vuosikausia huumekasveja siemenestä alkaen.
Pisimmän tuomion saanut kolmikko myös asui välillä yhtä aikaa kiinteistöllä, jossa kasvattamo sijaitsi, mutta asumiskuvio ei toiminut.

Kun tapausta puitiin käräjillä, kolmikko vieritti syitä toisilleen. Tapaukseen liittyi myös toisten uhkailua.

Käräjille päätyi kaikkiaan kuusi syytettyä, joista yhden syyte hylättiin ja yhden tuomioksi jäi sakko.

Pisimmän vankeustuomion saaneen Jani Tapio Sivosen (ent. Hallasaari) tuomio aleni kymmenestä vuodesta ja kolmesta kuukaudesta liki yhdeksään vuoteen hovioikeudessa. Tarkalleen Sivonen sai kahdeksan vuoden ja yhdentoista kuukauden vankeustuomion.

Sergei Dobrodetelevin kymmenen vuoden vankeustuomio aleni kahdeksaan vuoteen ja seitsemään kuukauteen.

Hampun kasvatukseen tarkoitetun kiinteistön omistajan Irina Nurmisen tuomio aleni kahdeksaan vuoteen ja kolmeen kuukauteen, kun se aiemmin oli kahdeksan vuotta ja kymmenen kuukautta.

Muut tuomiot pysyivät ennallaan hovissa. Käräjäoikeudessa kolme pisimmät vankeusrangaistukset saanutta oli tuomittu myös menettämään yhteisvastuullisesti valtiolle rikoksen tuomana taloudellisena hyötynä 1,345 miljoonaa euroa. Tekijöiltä oli takavarikoitu käteistä rahaa joitakin tuhansia euroja, jotka kunkin kohdalla menivät edellä mainittujen maksamiseen.

Lisäksi Nurmiselta oli takavarikoitu kiinteistöjä, jotka tuomittiin menetettäväksi valtiolle laajennettuna rikoshyötynä.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
loukuttaja
2 vuotta sitten

Uutisten perusteella Salo vaikuttaa huumemyönteiseltä loukolta.

MammaMaalta 75v
2 vuotta sitten
Reply to  loukuttaja

Aivan käsittämätöntä. Alennetaan tuomiota, kenen etu. Epäilevin silmin katselen kaikkia maaseudun kylmillään olevia navetoita .

Markus
2 vuotta sitten

Tietysti tuomitun ja veronmaksajien etu. Tuomittu pääsee aikaisemmin pois eikä verorahoilla tarvitse kustantaa vankilassa oloa.