Salon Mestaruussarja pyörähtää käyntiin keskellä kiivainta jalkapallosesonkia – ”Onhan tästä tullut vähän velvollisuus, mutta hyvä niin”

0
Musta-asuinen Perniö kohtasi kotinurmella pelanneen Muurlan Salon Mestaruussarjan avauksessa vuosi sitten. Kuva: Jari Vuorio.

Salon Mestaruussarja on valmiina alkamaan keskellä kiihkeintä jalkapallosesonkia. Vuodesta 2009 alkaen pelattu sarja starttaa torstaina Kuusjoella ja Muurlassa pelattavilla otteluilla.

– Kovin on jo kyselty, milloin päästään pelaamaan. Päätimme kuitenkin jo hyvissä ajoin, että aloitetaan kahden viikon kuluessa siitä, kun rajoitukset sen sallivat, sanoo Salon Erotuomarikerhon puheenjohtajuuden Mika Koskiselta perinyt Arttu Kyynäräinen.

Harrastesarjan otteluita pelataan viidellä Salon alueen nurmikentällä sekä Somerolla. Päätöskierros 21.8. pelataan aiempien vuosien tapaan Urheilupuistossa.

Tähän kauteen mukaan ilmoittautui yhdeksän joukkuetta, joista kahdeksan on tuttua aiemmilta vuosilta. Uutena tulokkaana mukana on Halikon lukion joukkue HaLu.

– Mielenkiintoinen uusi tuttavuus. En tiedä tarkkaan, millainen orkesteri Halikon lukion pojilla on, arvuuttelee Kyynäräinen.

Salon Erotuomarikerho toimii tuttuun tapaan Mestaruussarjan järjestäjänä. Kuntasarjan tilalle tullut tapahtuma on kerholle merkittävä tulonlähde, mutta samalla myös melko työllistävä kokonaisuus.

– Onhan tästä tullut vähän velvollisuus, mutta hyvä niin. Mestaruussarja on mukava tapahtuma, jota saadaan pelata hyvillä nurmikentillä, tiivistää Kyynäräinen ja muistuttaa, että tuomarointi hoituu kerhon sisällä talkootyönä.

– Meillä on taas muutama uusi tuomarinalku kasvamassa, ja heillä tästä tulee samalla arvokasta kokemusta.

Mestaruussarjan tavoite on pysynyt samana tapahtuman alusta asti. Tarkoituksena on liikuttaa jalkapallon ystäviä mielenkiintoisella ja turvallisella sarjalla, jossa mukana on pelaamisen ohella roima annos hyvää urheiluhenkeä.

Otteluita pelataan pääosin torstaisin, aina kaksi ottelua peräkkäin samalla kentällä. Heinäkuun puolivälissä peleistä on parin viikon tauko, mutta yhdeksän kierroksen sarja saadaan kuitenkin päätettyä elokuun erinomaisissa olosuhteissa.

Salon Mestaruussarjan hallitseva mestari on Pertteli.

Salon Mestaruussarja pelaa kaudella 2021 yhdeksän joukkuetta:
Kuusjoki
Kiskon Kiskojat
Oolelaisuus United
Pertteli
MJP Muurla
Perniö
Harvesters
FC Soppa
HaLu
Avauskierroksen ottelut 17.6.:
KiKi–HaLu (pelipaikka Kuusjoki), Pertteli–Kuusjoki (Kuusjoki), Perniö–Harvesters (Muurla), MJP–FC Soppa (Muurla). Oolelaisuus United kohtaa avauspelissään HaLun Toijassa 24.6.

Kirjoittaja: Jari Vuorio