Salon torin uusi huoltorakennus nousee L-kirjaimen muotoon

6
Huoltorakennukseen tulevat myös yleisövessat. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon torille rakennettavan huoltorakennuksen suunnitelmat ovat valmiit. Kaupunkikehityslautakunta hyväksyi kauan kaivatun uuden huoltorakennuksen pääpiirustukset.

L-kirjaimen muotoon rakennettavaan yksikerroksiseen puurakennukseen sijoitetaan yleisötapahtumia palvelevat wc-tilat, kaupungin info- ja markkinointipiste, torivalvojan työ- ja sosiaalitilat sekä torikauppiaita palveleva huoltopiste.
Siihen tulee myös kylmä varastotila torikalusteille ja pieni tila talvella jäärataa käyttävien varusteiden vaihtoa varten.

Puuverhoilun saavan harmaan rakennuksen ulkopintaa elävöitetään viininpunaisilla rakennusosilla. Rakennuksen katto nousee pohjoiskulmastaan muita osia korkeammalle toimien parina torin esiintymislavan purjekatokselle.

Kaupungin talousarviossa ja investointisuunnitelmassa on varattu hankkeen toteuttamiseksi täksi vuodeksi 150 000 euroa ja saman suuruinen summa ensi vuodeksi. Kaupunginhallitus myönsi torille rakentamisen poikkeusluvan huhtikuussa.

Uuden huoltorakennuksen rakentamisen yhteydessä huoltoreitti siirretään jäätelökioskin takaa kulkemaan ympyräparkin kautta mahdollisimman läheltä huoltorakennusta. Ympyräparkista poistetaan muutama parkkiruutu, mutta vanhan torivalvojan kopin vierelle on kaavailtu paria lisäruutua.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Hämmästynyt
1 kuukausi sitten

Hienoa. Yleisövessat pidentävät torilla vietettyä aikaa.

Sadekuuron aikaan aamupäivällä olin menossa torille ostoksille. En käynyt, sori vaan torikauppiaat. Menin markettiin. Ei ollut parkkipaikkoja yhtään.

Ymmärrän kyllä seuran kipeyden ja tuttujen tapaamisen tärkeyden kahviloissa. Mutta silloin voisi sen oman auton jättää vaikka Farmoksen tontille, jolloin me torikauppiaiden asiakkaat voisimme tulla ja mennä.

Ajattelija
1 kuukausi sitten
Reply to  Hämmästynyt

Koskaan, joitakin iltatoreja lukuun ottamatta, ei ole tarvinnut korttelia kauempaa kävellä torille. Salolainen tapa ajaa rinkiä kunnes saa parkkipaikan ihan asiointipaikan edestä vain lisää ruuhkaa ja hidastaa paikkojen vapautumista.

Hämmästynyt
1 kuukausi sitten
Reply to  Ajattelija

Ajoin ohi, kerta riitti.
En tiedä paljonko ympyrän ajelijoita oli.
Kuten vastasin toisellekin nimimerkille: ei toistu.

Toki eläkeläisille kiva
1 kuukausi sitten
Reply to  Hämmästynyt

Vielä ei ole torilla käydessä tarvinnut vessaan poiketa, enkä ole autolla torille kovin usein poikennut, kun on vielä jalatkin alla.

Hämmästynyt
1 kuukausi sitten

Yli 30 vuotta olen Salon seudulla asunut ja huomannut, että saavutettu parkkipaikka pidetään. Vaikka menisikin pari tuntia yli liikennemerkissä määritellyn ajan. En tiedä ketään, joka olisi Salossa saanut parkkisakot.

On se jännä, miten pahoititte mielenne siitä, että yksi henkilö olisi halunnut käyttää torin varren parkkipaikkaa sen verran, että kävisi torilla asioilla ja lähtisi taas eteenpäin.

Olkaa huoleti, ei toistu.

Kari Aaltonen
1 kuukausi sitten
Reply to  Hämmästynyt

Jaaha. Taas kirjoitetaan asian vierestä, kyse on huoltorakennuksesta.