Salossa kahden koronatapauksen keskiviikko

9

Salossa todettiin keskiviikkona kaksi uutta koronavirustartuntaa. Myös Sauvossa todettiin yksi koronavirustartunta. Muissa lähikunnissa ei Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) mukaan uusia tartuntoja tilastoitu.
Turussa ilmeni yhdeksän uutta koronavirustartuntaa.
Suomessa uusia tartuntoja tilastoitiin 126. Nyt koronaviruksen on Suomessa saanut yhteensä 93 520 ihmistä.
Suomessa uusia tartuntoja tilastoitiin 126. Nyt koronaviruksen on Suomessa saanut yhteensä 93 520 ihmistä.

Koronatilanne 9.6.2021

 • Salo +2 (873)
 • Somero 0 (37)
 • Paimio 0 (222)
 • Sauvo +1 (39)
 • Kemiönsaari 0 (72)
 • Koski 0 (30)
 • Marttila 0 (21)
 • Turku +9 (5 909)
 • Varsinais-Suomi +15 (9 967)
 • Suomi +126 (93 520)
  Lähde: THLMade with Flourish

 

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Piikitetty
9 päivää sitten

Kävin katsomassa Omakannasta rokotustodistusta, jonka pitäisi olla siellä viikon kuluessa rokotusten antamisesta. Nyt alkaa olla kaksi viikkoa kulunut, mutta enpä ollut yllättynyt, ettei sitä Salossa ollut saatavana.

Ei mene kuin Strömsössä
9 päivää sitten
Reply to  Piikitetty

Tässä sinulle vastaus mahdollisesta syystä suorana lainauksena THL:n sivuilta:
”On mahdollista, että joissakin terveydenhuollon organisaatioissa ei pystytä tekemään tarvittavia muutostöitä potilastietojärjestelmään ennen kansallisen koronarokotustodistuksen käyttöönottoa. Tässä tapauksessa koronatodistus tulee myöhemmin näkyviin Omakantaan. Rokotustietoja tai koronarokotustodistusta ei näy Omakannassa myöskään, jos henkilön rokotustietoja ei ole terveydenhuollossa kirjattu oikein.”

Salosta kun on kyse, niin en minäkään ihmettele ettei rokotustodistusta ole saatavilla. Meidän perheestä piikitettiin kaksi henkilöä jo huhtikuussa, eikä vieläkään ko. todistusta Omakannassa saatavilla! Ihmeen hiljaa tästä ongelmasta on oltu, alan jo epäillä että saadaanko edes tuota kansallista aikanaan?

Mamma kaksi kertaa rokotettu
9 päivää sitten

Ja mistähän me monet Omakannattomat voimme rokotustodistuksen saada? On niin väärin laittaa kaikki Salon asiat, etenkin kansalaisia koskevat sinne nettimaailmaan. Mistä me voimme tietomme saada?

Salo kuuma älykaupunki, kaukana siitä
9 päivää sitten
Reply to  Piikitetty

Seitsemän viikkoa rokotuksesta eikä todistusta ole saatavilla. Toivon, että laittavat järjestelmään ensin ne, jotka on piikitetty ensiksi.

Kun kyseessä on Salo, tietää että tämäkin homma sössitään. Salo mainostaa itseään älykaupunkina, mutta näköjään nämä rokotustiedot siirretään Omakantaan manuaalisesti.

Marko
8 päivää sitten

Mikä on sitten tämän jälkeen seuraavan ruikutuksen aihe?

Jos kaikki saisivat ensin rokotteen, niin sen jälkeen voi ruveta vääntelemään näitä pilipaliasioita.

Allan
8 päivää sitten
Reply to  Marko

Nyt olen Markon kanssa samaa mieltä. Mitä väliä sillä on, onko rokotustodistus nyt käytettävissä vaiko ei?

Se on tärkeämpää, että rokotukset saadaan nopeammin. Tämän hetken tiedon mukaan laumasuojaan tarvitaan 75 prosentin rokotuskattavuus.

Ihku
8 päivää sitten
Reply to  Allan

Poistakoon kaupunki ilmoituksen, että viikon kuluttua saatavissa, niin ei tarvitse ihmetellä.

Onneksi asun Perttelissä
8 päivää sitten
Reply to  Allan

Jollekin siitä todistuksesta voisi olla jo apua, ettei tarvitsisi koronatesteissä käydä, kun käy työmatkoilla. Ja ei kannata sitten mainostaa, että todistus on saatavilla, jos se ei ole.

Huonosalo
8 päivää sitten

Salon kaupungin sivuilla on maininta ”Alkuvaiheessa rokotustodistukset eivät myöskään näy kaikille rokotetuille henkilöille. Tällä hetkellä (2.6.2021) 13 prosentilla salolaisista koronarokotteen saaneista todistus on näkyvissä ensimmäisen rokoteannoksen osalta”.

Itsellänikin näkyvät molemmat rokotukset omakannassa, mutta niitä ei ole rokotustodistuksen vaatimalla tavalla talletettu eli nyt joku näpyttelee niitä oikeassa muodossa ja virheitä tulee. Onhan ensimmäinen annos jo lähes 50 prosentilla ja todistus vasta alle 20 prosentilla.