Sankarini-juttusarja: Veera Hällin sankari on olympiavoittaja Tapio Korjus

0
Hetki, jolloin Tapio Korjuksesta tuli Veera Hällin sankari.

Someron Esan puheenjohtaja Veera Hälli, kuka on urheilusankarisi?

– Keihäänheittäjä Tapio Korjus.

Milloin hänestä tuli sankarisi?

– Vuonna 1988.

Mikä on paras muistosi sankaristasi?

– Olympiavoitto Soulissa (1988). Olin tuolloin 10-vuotias ja seurasimme kilpailua kotona vanhempieni kanssa kilpailua televisiosta. Aikaeron vuoksi se lähetettiin aamuyön tunteina. Korjuksen tuuletukset viimeisen kierroksen voittoheiton jälkeen ovat piirtyneet mieleeni, samoin kuin hänen kunniajuoksunsa keihään alastulopaikalle, jossa hän kätteli mittamiehet hyvin tehdystä työstä. Nämä tapahtumat upposivat yleisurheilusta innostuneen tytön tunteisiin.

– Olin samana kesänä osallistunut ensimmäistä kertaa Pihtiputaan Keihäskarnevaaleille muiden Someron Esan urheilijoiden kanssa, ja Korjus toimi keihäskoulun rehtorina. Sympaattinen huippu-urheilija huomioi hienosti myös pienet urheilijan alut ja jakoi tekniikkavinkkejä kaikille. Saamani nimikirjoitus oli pitkään kunniapaikalla huoneeni seinällä.

– Oma keihäänheittourani vei minut vuonna 1994 Kuortaneen Urheilulukioon, jossa sain sankarini henkilökohtaiseksi valmentajakseni.

Jos tapaisit sankarisi nyt, mitä kysyisit häneltä?

– Mitä kuuluu? Tapsa on ahkera kuntoliikunnan harrastaja ja hän seuraa urheilua monella rintamalla työnsä puolesta. Juteltavaa varmasti riittäisi.

Söisikö sankarisi kebabin miedolla vai väkevällä kastikkeella?

– Onpa vaikea kysymys. Mielikuva suomalaisesta liinatukkaisesta maitopojasta puoltaisi mietoa kastiketta.

Juttusarjassa ihmiset kertovat omista urheilusankareistaan.