Sokerisillan vaalimainokset revittiin irti

11
Sokerisillan teline ammotti tyhjyyttään perjantaina aamulla, mutta iltapäivällä sinne oli jo ehtinyt ilmestyä yksi uusi mainos. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salon Sokerisillan vaalimainokset revittiin telineistä irti ja heitettiin ilmeisesti Salonjokeen. Tapaus havaittiin perjantaina.

– Tuomitsen kaikenlaisen vaalien häirinnän, sanoo Salon keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Jari J. Laiho .

Laiho ei ollut vielä kuullut kyseisestä tapauksesta perjantaina, kun SSS kysyi häneltä asiasta, mutta kommentoi sitä yleisellä tasolla.

Vaalimainokset ovat saaneet olla Salossa muuten rauhassa tänä vuonna.

– En ole kuullut, että niitä olisi tärvelty, hän sanoo.

Laiho tietää, että joskus sade on kastellut mainoksia, joita myös tuuli on päässyt repimään. Näitä on joskus epäilty ulkopuolisten tekemisiksi, mutta toteen näyttäminen on ollut vaikeaa.

Hän muistuttaa, että sen jälkeen, kun kaupunki on vienyt telineet ja vaalimainokset on sinne aseteltu, niihin ei voi mennä koskemaan.

– Ne ovat virallisia, hän luonnehtii mainosten asemaa.

Periaatteessa tärvely on rangaistavaa, jos joku jää kiinni ja asia viedään eteenpäin.

Laiho katsoo, että vaalirauha pitää olla. Kaupungin pystyttämät vaalimainospaikat on jaettu tasa-arvoisesti eri puolueiden kesken.

Hän huomauttaa, että on puolueen asia, miten se tilan käyttää mainontaansa.

Vaalien mentyä ohi kunkin on huolehdittava mainosten poisviennistä.

– Osa vie heti yöllä, osa seuraavana päivänä, mutta joitakin jää pidempään, Laiho on huomannut.

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Kehitysmaa kaupunki
8 päivää sitten

Ei niinkään jaksa yllättää tämänkaltainen toiminta ongelmaisessa Salossa. Milloin kaupungin ”ongelmaisen” nuorison toimesta lentää sähköpotkulaudat jokeen yms. Kun jokin ei lennä niin, sitten revitään, tuhotaan, ja muuten vaan roskataan. Mikään ei ole rajana. Eihän siitä kauan ole kun joku tampio tai tampioiden ryhmä oli kaatanut Gigantin lähellä olevan vaatekeräyslaatikon jalankulkuväylälle.

Kasvattaja
8 päivää sitten

Ottavat kirjoituksesi kehuina – jos osaavat lukea.

Ministerit näyttävät esinerkkiä
8 päivää sitten

Eräänlaista roskaamista se vaalimainontakin on. Sitä tulee lehdistä, tv:stä, postiluukusta, internetistä, radiosta, eikä pysty välttämään. Ja nyt vielä osa näistä valituista jopa rikostutkinnassa valtakunnantasolla.

Seuraaja
7 päivää sitten

Nykyään(kin) ihmetellään raivoa ehdokkaita kohtaan, mutta kun seuraa mitä Marin, Sinnemäki, jne puuhaavat, ei ole ihme, että joku hermostuu.
Katsoisivat välillä peiliin – muutenkin kuin huulipunaa levittääkseen.

Railaa
7 päivää sitten

Roskan määrää voi reilusti vähentää muuttamalla paperilehden digilehdeksi vaikka ovathan ne mainokset sielläkin. Tv-ohjelmat ovat niin huonoja että olen viime aikoina katsellut vain maksullisia kanavia. Niissä voi mainosten yli hypätä nappia painamalla. Jos postilaatikkoon voi laittaa ”Ei mainoksia eikä ilmaislehtiä”, se kannattaa tehdä. Se vähentää jaettavan paperiroskan määrää oman kokemukseni mukaan ainakin 95 %.

Odottaja
6 päivää sitten
Reply to  Railaa

Älä nyt, roskapostinen voi olla jollekin päivän kohokohta.

Pertti
7 päivää sitten

Kyllä pitää vanhemopien katsoa peiliin ja kysyä itseltään missä olen mennyt pieleen. Vanhemmille pitää saada vastuu lastensa tekemisistä. Niin kauan kun he vielä puolustelevat niitä homma pahenee. Syy on vanhemmissa ..

Taro Turtiainen
8 päivää sitten

Muurlassa oli potkittu ja revitty vasemmistoliiton taulu.

Turhautunut
8 päivää sitten

Kadun varsilla olevat vaalimainokset 60-lukua!! Noiden katujen varsilla olevilla mainoksilla ei ole mitään hyötyä ehdokkaille!! Mainonta on nykyisin sosiaalinen media, tv ja lehdet!!!

Eläkeikäinen
8 päivää sitten

Vanhojen kokemusten jatkoa. Me vanhemmat muistamme vaalimainoskahakkaa sillalla 1970-luvulla. Silloin vain sattui kuvaaja paikalle ikuistamaan sen ajan ongelmaiset.

Volkan
8 päivää sitten

Mitä väliä? Nykyään kaikki on digitaalista?