Somero perustaa ikäihmisille oman neuvolan – pitkään suunnitellun neuvolan toiminta käynnistyy syksyllä

3
Someron perusturvajohtaja Marjaana Sorokin toivoo, että ikäihmisten olisi helppo ottaa yhteyttä seniorineuvolaan.

Someron kaupunki perustaa terveyskeskuksen tiloihin aikuis- ja seniorineuvolan. Ikäihmisille tukea tarjoava neuvolan toiminta käynnistyy syksyllä.

Perusturvalautakunta esittää, että kaupunginhallitus myöntää täyttöluvan neuvolassa toimivan seniorihoitajan työsuhteelle. Neuvolan vastaavana työntekijänä toimii terveyskeskuksen palveluohjaaja.

Someron perusturvajohtaja Marjaana Sorokin kertoo, että aikuis- ja seniorineuvolasta annetaan neuvontaa ja ohjausta.
– Neuvola tarjoaa yli 65-vuotiaille ennaltaehkäiseviä palveluita, jotka edistävät terveyttä ja toimintakykyä. Näin tuetaan samalla sitä, että ikäihmiset voisivat asua kotona mahdollisimman pitkään.

Neuvolan avulla halutaan madaltaa ikäihmisten yhteydenottokynnystä ja parantaa palveluista tiedottamista. Sorokin toteaa, että yksi neuvolan tavoite on lisätä kotona asuvien ikääntyvien turvallisuudentunnetta.
– Aikuis- ja seniorineuvolasta saa neuvoja terveydenhoitoon sekä toimintakyvyn ja hyvinvoinnin edistämiseen.

Tarvittaessa asiakas ohjataan neuvolan kautta hänelle sopivien palveluiden piiriin. Palveluita voivat tarjota kaupungin lisäksi myös muun muassa eläkeläisjärjestöt ja seurakunta.

Someron kaupunki on suunnitellut seniorineuvolan toimintaa vuodesta 2011. Alun perin neuvolan toiminnan ytimeksi kaavailtiin pääasiassa laajoja terveystarkastuksia yli 75-vuotiaille. Laajat terveystarkastukset ovat edelleen neuvolan ohjelmassa, mutta toimintaa aiotaan suunnata myös nuorempiin ikäluokkiin.
– Aikuis- ja seniorineuvolasta saavat apua myös tuen tarpeessa olevat yli 65-vuotiaat sekä nuoremmat eläkeläiset, joilla on terveyteen liittyviä haasteita, Sorokin huomauttaa.

Seniorineuvolan perustaminen lisää kaupungin menoja vuodessa noin 20 000 eurolla. Kaupungilla on ollut aiemmin osa-aikainen muistihoitaja. Tämä tehtävä siirtyy nyt neuvolan piiriin.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mamma maalta75
1 kuukausi sitten

Somero on taas oikealla asialla liikkeellä. Ikäihmisten oma neuvola. Sellaista me Saloonkin toivoisimme. Linjuriin tuli , mutta se oli hyvin riisuttu malli toimivasta neuvolasta. Linjuriin olisi keskeinen helposti saavutettava paikkana. Pääsee Paikku-bussilla.

Niin se käy
1 kuukausi sitten
Reply to  Mamma maalta75

Joo, joo, mutta mitä mieltä olet Tunnin junasta?

Mamma maalta 75
1 kuukausi sitten
Reply to  Niin se käy

Eihän se liity ko. aiheeseen mitenkään.