Somero tarvitsee 80 000 euroa talojen purkamiseen

1
Somero aikoo purkaa muun muassa Kilpelän talon, joka sijaitsee Maken Kaupan ja Kuppilan takana Härkäpolku 4:ssä. Kuva: Somero-lehden arkisto/Sauli Kaipainen

Someron kaupunginhallitus esittää valtuustolle 80 000 euron lisämäärärahaa tilahallinnolle kahden huonokuntoisen rakennuksen purkamiseksi keskustasta. Kaupunki purkaa entisen Kuivamaidon tehdaskiinteistöltä niin kutsutun Jauhetalon rivitalon ja sen lähistöllä sijaitsevan pienkerrostalo Kilpelän.

Kumpikaan rakennuksista ei ole enää asuinkäytössä, eivätkä ne ole herättäneet kiinnostusta kaupungin toimialoilla. Rakennusten vuokratulot eivät kattaneet rakennusten kuluja silloinkaan, kun joka asunnossa oli vuokralaisia.

Kohteiden tasearvo on viime vuoden tilinpäätöksessä yhteensä noin 53 000 euroa. Someron kaupungin omistamiin kohteisiin ei ole mahdollista saada Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n purkuavustusta, jonka edellytyksenä on vuokratalon omistajayhteisön talouden tervehdyttäminen tai taloudellisten vaikeuksien ennaltaehkäisy.

Riitta Lehtinen (sd.) esitti purkukohteiden asettamista huutokauppaan heinäkuun loppuun asti niiden tasearvon mukaisella minimihinnalla. 7–2 päättyneessä äänestyksessä esitystä tuki varajäsen Antti Kotti (sd.).

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Yksi kysymys
8 päivää sitten

Onko niin, ettei näistä taloista saisi myydessä enempää kuin purkuun kuluvat rahat? Vai estääkö kaava rakennusten myynnin yksityiseen käyttöön, kuten monessa muussa kunnassa?