Someron seniorikampus sai valtion rahaa – Sairaalatielle tulossa esteettömiä asuntoja ja yhteistä toimintaa ikäihmisille

0
Someron perusturvajohtaja Marjaana Sorokin on tyytyväinen ympäristöministeriön avustukseen. – Avustuksen turvin voimme kehitellä Sairaalatien talojen asukkaille yhteistä toimintaa ja etsiä parhaita ratkaisuja asuntojen esteettömyyden parantamiseen. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Someron Sairaalatielle suunnitellun ikäihmisten kampusalueen kehittämiseen saadaan valtion rahaa. Ympäristöministeriö on myöntänyt hankkeelle 60 000 euroa. Someron perusturvajohtaja Marjaana Sorokin kertoo, että kaupungin oma rahoitusosuus on 40 000 euroa.

– Seuraavaksi etsimme hankkeelle projektityöntekijää, joka vastaa hankkeen käytännön suunnittelusta. Tarkoitus on löytää henkilö vielä kesän aikana kaupungin omasta henkilöstöstä, Sorokin huomauttaa.

Ympäristöministeriön rahoituksen avulla Sairaalatien alueelle kehitetään toimintamallia, jolla tuetaan ikäihmisten yhteisöllistä asumista.

– Yhteistä tekemistä on tarkoitus aloittaa Sairaalatien rivitaloissa asuvien ikäihmisten kanssa heti, kun suunnitelmat ovat selkiytyneet. Asukkailta kysytään myös heidän toiveitaan, Sorokin toteaa.

Sairaalatiellä on neljä kaupungin omistamaa vuokrarivitaloa, jotka on tarkoitettu ikäihmisten käyttöön. Taloissa on yhteensä 40 asuntoa.

Kaupunki aloittaa tänä kesänä talojen kattojen uusimisen. Myöhemmin vuorossa ovat putkiremontti sekä asuntojen sisätilojen korjaus.

– Suunnittelemme nyt rauhassa hankerahan turvin, millaisia muutoksia asuntoihin tarvitaan, jotta niistä saataisiin mahdollisimman esteettömiä ja viihtyisiä. Myös piha-alueen esteettömyyttä parannetaan, Sorokin kertoo.

Ympäristöministeriön avustus ei ole tarkoitettu asuntojen remontteihin. Asuntojen korjauksiin kaupunki tulee hakemaan erikseen Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aran avustusta.

– Asuntojen sisätilojen korjaukset voisivat alkaa näillä näkymin ensi kesänä, Sorokin sanoo.

Kaupungin tavoitteena on luoda Sairaalatien alueesta viihtyisä ja houkutteleva asumismuoto, jossa ikäihmiset voisivat asua kattavien kotihoidon palveluiden avulla mahdollisimman pitkään. Myös terveyskeskus palveluineen on lähellä.

Alueelle tehdään myös yhteisiä tiloja, joissa asukkaat voivat kokoontua.