Tappiolta maistuva tasapeli – sarjakärkeen noussut SalPa menetti voiton lisäajalla

0
Luiyi Laguerre (2. oik.) teki komean johto-osuman.

Jalkapallon kirjoittamaton laki on, että maalin tappiolla oleva joukkue saa loppuhetkillä vähintään yhden kunnon paikan tasoitukseen.

Lauantaina tämä laki toimi Salon Palloilijoita vastaan Kakkosen helteisessä kotiottelussa Piffeniä vastaan.

Erotuomari Juuso Vuorisen antamaa lisäaikaa oli pelattu vähän yli kolme minuuttia, kun PIF sai kulmapotkun. Ylös noussut maalivahti Arnold Uschanoff puski Daniel Enqvistin antaman kulman maalin edustalle, josta Paulus Kopperoinen ohjasi tasoituksen.

– Harmittaa poikien puolesta ihan hemmetisti. Mentiin liian passiiviseksi, ja jo ennen tasoitusta oli liian monta typerää sattumusta, SalPan päävalmentaja Ilkka Virtanen manaili.

SalPa oli voitossa kiinni kauden positiivisimman yllättäjän Luiyi Laguerren huikean hienolla henkilökohtaisella suorituksella.

Laguerre leikkasi 69. minuutin kohdalla oikealta laidalta sisään, ja ampui pallon rankkarialueen rajalta lujaa ja vastustamattomasti Piffenin maalin vasempaan yläkulmaan.

Maali oli Laguerrelle kauden ensimmäinen, mutta hieman paremmalla tarkkuudella saldo voisi olla liukkaalle laiturille huomattavasti isompikin.

Tasapeli harmittaa SalPan leirissä vielä enemmän sen vuoksi, että joukkueella oli loistopaikka lyödä lopullinen niitti voitolle vain hetki avausmaalin jälkeen.

Vaihdosta kentälle tullut Niko Vuorela riisti 73. minuutilla pallon Piffen-toppari Tomas Hradeckylta, ja pääsi yksin läpi. Vuorelan ratkaisuyrityskin oli mainio, mutta päättyi kuitenkin Uschanoffin upeaan lähitorjuntaan.

– Vuorelan prässi oli täydellinen, ja oli lähellä, ettei hän päässyt väläyttämään samaa mitä edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan. Siinä oli uudella tulokkaalla paikka tehdä helpottava 2–0.

Kauteen lohkon ehkä suurimpana ennakkosuosikkina lähtenyt Piffen hallitsi jonkin verran ensimmäistä puoliaikaa, mutta toisen puoliajan ensimmäiset 35 minuuttia oli lähes täydellistä SalPan hallintaa.

– Saimme sekoitettua Piffen aika totaalisesti. Annettiin heidän juosta itseään vähän puhki ensimmäisellä puoliajalla, ja tauon jälkeen tultiin peliin yläosan korkealla prässillä. Selvästi saatiin Piffen yllätettyä sillä, Virtanen analysoi taktista muutostaan.

Tappion makuisesta tasapelistä huolimatta SalPan kauden alku on ollut hyvä, melkein jopa erinomainen.

Sarjakärkeen noussut SalPa on neljän kierroksen jälkeen kerännyt kahdeksan pistettä kahdella voitolla ja kahdella tasapelillä. Omissa on lisäksi soinut ainoastaan kaksi kertaa, vaikka vastassa ovat olleet ennakkoon koviksi lasketut Piffen, Ilves 2 ja HJS.

Myöskään Porista avauskierroksella haettu tasapeli ei lukeudu sarjan helpoimpiin suorituksiin.

– Edelleen tappioitta ja edelleen puolustus pitää. Pallollisessa pelaamisessa on vielä paljon parantamista, mutta kokonaisuus ja koko kauden kuva on ihan positiivissävytteinen. Tietysti nyt kun tämän pelin nähneenä ja eläneenä kysytään, niin mielelläänhän sitä olisi taulukossa kymmenen pistettä, Virtanen kuittaa.

SalPalla on edessä 11 päivän tauko. Juhannuksen jälkeisenä keskiviikkona Urheilupuiston loistokuntoisella ylänurmella vastaan juoksee VJS Vantaalta.

Teksti: Jari Vuorio

Aleksi Nousiainen haki viilennystä ämpäristä.

Kakkosen B-lohko: SalPa–PIF 1–1 (0–0)

69. Luiyi Laguerre 1–0
90+3. Paulus Kopperoinen 1–1

SalPan kokoonpano: Joni Rahila; Severi Keskitalo (82. Onni Vesterinen), Jakson Mendes, Pekka Mattila, Iku Leino; Niko Leskelä, Mikke Louhela; Aleksi Nousiainen (67. Otto Rautiainen), Jami Siirtola (57. Mika Scoarnec), Luiyi Laguerre (v); Efraim Mavengo (67. Niko Vuorela).
SalPan muut vaihtopelaajat: Gerson Lima (mv), Eero Lehtinen, Juho Henttinen.

Erotuomari: Juuso Vuorinen
Yleisöä: 276

SSS-pisteet: Laguerre 3, Louhela 2, Leino 1
SSS-pistekisan tilanne: Louhela 4, Mendes ja Laguerre 3, Leino ja Scoarnec 1.

OHO!

SalPa on päästänyt tällä kaudella kaksi maalia – kumpikin takaisku on tullut toisen puoliskon lisäajalla.

SSS striimasi ottelun. Katso ottelutallenne täältä.

SalPan seuraava ottelu: ke 30.6. SalPa–VJS Urheilupuistossa kello 18.30.

SSS striimaa Kakkosen pelejä

  • LA 19.6. klo 16.00 SalPa-PIF
  • PE 23.7. klo 18.30 SalPa-KaaPo
  • LA 14.08. klo 17.00 Salpa-FC Jazz
  • PE 3.9. klo 18.30 KaaPo-SalPa
  • + lokakuun peli/pelit, jotka ilmoitetaan myöhemmin.
  • Ottelustriimauksista vastaavat SSS, TS ja MNR. Striimien jälkeen ottelut ovat katsottavissa videotallenteena.