Terveysasemien sulku alkaa maanantaina – palvelut keskitetään kesän ajaksi

2
Suurin osa terveysasemista on suljettuna kesäkuun lopusta elokuun alkuun. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon terveyspalvelut keskitetään maanantaista lähtien kesän ajaksi. Muualla kuin keskustassa sijaitsevat terveysasemat suljetaan, ja asiakkaat hoidetaan pääosin Läntisellä terveysasemalla ja Pääterveysasemalla. Suurin osa paikoista on suljettuna aikavälillä 28.6.–8.8.

Keskittämisessä ovat mukana terveysasemat, neuvolat ja hammashoitolat. Lääkärivastaanotot hoidetaan sulkuaikana Läntisellä terveysasemalla ja Salon pääterveysasemalla, neuvolavastaanotot Halikon terveysaseman neuvolassa ja suuterveydenhuolto Läntisen terveysaseman hammashoitolassa.

Salon terveyspalveluiden johtava hoitaja Pirjo Parviainen kertoo, että kyseessä on normaali kesäsulkutoimenpide.

– On järkevää keskittää toiminta tietyille terveysasemille, jotta palvelut saadaan turvattua, selventää Parviainen.

Terveysasemien sulusta on tiedotettu muun muassa Salon kaupungin verkkosivuilla. Lisäksi aikaa varattaessa on ilmoitettu, jos vastaanotto tapahtuu jossain muualla kuin omalla terveysasemalla.

Sulku ei vaikuta jo varattuihin aikoihin, koska keskitys on huomioitu ajanvarauksessa. Asiakkaan ei siis tarvitse tehdä muutoksia varauksiin.

Keskittäminen ei vaikuta myöskään koronanäytteenottoihin tai -rokotuksiin, vaan koronaan liittyvät asiat hoidetaan samoissa paikoissa kuin ne on toteutettu tähänkin asti. Koronaoireisten potilaiden vastaanotto tapahtuu Pääterveysasemalla, ja rokotukset annetaan Saktassa, eli entisessä terveydenhuolto-oppilaitoksessa.

Parviainen kertoo, että aikaisempina vuosina keskitykset ovat onnistuneet hyvin. Hän uskoo, ettei tämä vuosi ole poikkeus.

– Keskitys ei ole aiheuttanut erityisiä ruuhkia ja kaikki potilaat on pystytty hoitamaan.

Joissakin kiireettömissä asioissa hoitoa saattaa joutua odottamaan tavallista pidempään, mutta kaikki kiireelliset asiat hoidetaan entiseen tapaan. Päivystys toimii kesän aikana normaalisti.

Parviainen uskoo, että yhteistyö asiakkaiden kanssa sujuu keskittämisen aikana hyvin. Asiantuntijoita on töissä koko kesän ajan.

– Jos miettii onko tarvetta hoidolle vai ei, kannattaa soittaa ja kysyä. Hoidontarpeen arviointi tehdään yhdessä hoitajan kanssa, ja sen perusteella päätetään onko asia kiireellinen vai ei.

Soittamisen lisäksi hoidontarpeen arvioinnin voi saada chat-palvelusta, joka löytyy Salon terveyspalveluiden verkkosivuilta.

Keskitettyjen asemien lisäksi myös omalle terveysasemalle voi aina soittaa. Jos terveysasema on suljettu, puhelinautomaatti ilmoittaa mihin numeroon voi olla yhteydessä.

– Palvelu pelaa kesälläkin, lupaa Parviainen.

  • Lue lisää aiheesta
  • Salo
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
sairas
2 vuotta sitten

Kun nyt sain lääkäriajan 2,5 kk päähän, jään innolla odottamaan, mitä tuleva Hyvinvointi-Salo tulee tarjoamaan.

pertti
2 vuotta sitten
Reply to  sairas

Nykysuomessa asiakas eli ihminen on rasite. Mitään palveluja ei ole suunniteltu ihmisten tarpeita ajatellen.