Tuoko Huuhkajat lapset takaisin kentälle?

0
Tänä kesänä futisjunnujen ei ole tarvinnut etsiä esikuvia Suomen rajojen ulkopuolelta.

Huuhkajat on pelastamassa Palloliiton nurkan takaa kurkkivasta kriisistä.
UEFA:n palkintorahat, miljoonaluokan yhteistyökumppanuudet sekä kaikki arviot ylittänyt fanituotemyynti tuovat Suomen suurimman lajiliiton kassaan kahdeksannumeroisen summan euroja.

Lisäksi syksyllä Olympiastadionilla pelataan kolme MM-karsintaottelua (Kazakstan, Ukraina ja Ranska), joihin Palloliitto myy helposti yli 100 000 pääsylippua.

Summat ovat valtavia viime vuonna 30 miljoonan euron budjetilla toimineelle liitolle.
Rahareikiäkin riittää. Halliverkosto (96 kpl) on riittämätön varsinkin suurissa kaupungeissa, pienimpien kaupunkien seurat taas kaipaavat päätoimisia valmentajia.

Tärkein kohde miljoonille löytyy kuitenkin muualta.

Palloliiton lisenssipelaajien määrä saavutti huippunsa vuonna 2016 (140 377 pelaajaa). Koronavuonna 2020 lisenssipelaajia oli enää 126 574 eli huippuluvusta on lohkaistu neljässä vuodessa 10 prosenttia.

Kuluva vuosi ei lupaa hyvää. Olympiakomitean tekemän tuoreen selvityksen mukaan suomalaiset urheiluseurat ovat menettäneet jopa 350 000 harrastajaa ja seurojen tulot ovat pudonneet keskimäärin 18 prosenttia.

Jalkapallo on maan suurimpana lajina todennäköisesti myös yksi suurimmista kärsijöistä, vaikka koronarajoituksia onkin purettu kesäkuussa kovalla vauhdilla ja pelit ovat päässeet hyvään vauhtiin.

Huuhkajien tuoma taloudellinen ja imagollinen noste tulikin tärkeimpänä mahdollisena hetkenä.

Nyt Palloliiton on tehtävä kaikkensa pitääkseen seurat elinvoimaisina ja kilpailukykyisinä, jotta he pystyvät houkuttelemaan lapset takaisin lajin pariin ja toteuttamaan liiton missiota ”jalkapalloa jokaiselle”.