Tyksin sairaaloissa ei ole ollut koronapotilaita viikkoon – Rokotteet toimivat hyvin, sanoo infektiolääkäri

0
Koronatilanteen pelätään heikentyvän Varsinais-Suomessa. Kuva: SSS-arkisto.

Varsinais-Suomi pysyy tukevasti perusvaiheessa koronapandemiassa. Tyksin sairaaloissa ei ole ollut yhtäkään koronapotilasta seitsemän viime päivän aikana. Vastaavaa tilannetta ei ole ollut vielä kuluvan vuoden aikana.

Maakunnassa ei ole todettu ainuttakaan yli 70-vuotiaiden koronatapausta kahteen viikkoon.
– Tämä osoittaa sen, että rokotteet toimivat hyvin, Tyksin infektiolääkäri Harri Marttila sanoo tiedotteessa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sairaaloissa on pandemian aikana hoidettu kaikkiaan 334 koronapotilasta, joista 61 on tarvinnut tehohoitoa. Sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä menehtynyt 79 ihmistä koronavirusinfektioon.

Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on 17,7. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 18,6.

Positiivisten testien osuus on nyt 0,8 prosenttia, kun edellisviikolla se oli 0,7 prosenttia.

– Toteamme keskimäärin vajaat kymmenen koronatapausta päivässä. Eniten tartuntoja on edelleen 20–29-vuotiaiden ikäryhmässä, Marttila toteaa.

Noin 70 prosenttia kaikista tartunnoista on peräisin ulkomailta, mutta UK- eli alfavariantti ei enää hallitseva uusissa koronaviruslöydöksissä.

– Saamme aikanaan laboratoriosta lisätietoa nyt liikkeellä olevasta variantista, joka saattaa edustaa niin kutsuttua deltavarianttia eli Intia-varianttia). Etelä-Afrikan betavarianttia ei ole todettu toukokuun alun jälkeen, Marttila kertoo.

Brasilian gammavarianttia ei ole todettu Varsinais-Suomessa lainkaan.

Valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö puoltavat valtakunnallisen etätyösuosituksen jatkamista kesän yli kaikilla kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla. Perustasolla etätyösuositus loppuu.

Koronakoordinaatioryhmä katsoi kokouksessaan 22. kesäkuuta, ettei muihin muutoksiin tai suosituksiin ole aihetta eikä tarvetta.